Intenţia: o pictură în ulei

Întrebare: Care este intenţia corectă? Cum se manifestă ea: în sentimente sau în minte?

Răspuns: Intenţia corectă este imaginea unei stări dorite, pictura în care mă regăsesc, lumea şi Creatorul, toate împreună. Pictura descrie aspiraţiile mele. Vreau să realizez această imagine în realitate, este starea viitoare pe care o fixez ca obiectiv.

Intenţia nu este o mantra, o fantezie goală, ci imaginea lumii viitoare pe care vreau să o realizez în viaţă. Se schimbă tot timpul dar cel mai important, ea integrează întreaga lume. Nu trebuie să şterg sau să ascund ceva, nu sunt stăpânul acestei grandioase panorame, vreau numai ca toate părţile să fie aliniate exact în acest mod.

Privind realitatea viitoare, doresc să trăiesc în adeziune cu Creatorul. Este idilă, armonie, pânza perfectă a unităţii universale. Toată lumea o atinge, toată lumea este unită cu El şi pentru aceasta, ei sunt uniţi, unul cu celălalt. Toată lumea este ca un singur om cu o singură inimă şi cu Creatorul – Israel, Tora şi Creatorul sunt Unul. Este intenţia mea şi vreau să înţeleg şi să simt realitatea, vreau să trăiesc în această lume. Acesta este visul meu.

Când vorbesc cu cineva în timpul diseminării, am mai mult sau mai puţin un program clar privind modul de a-l aduce la această imagine a intenţiei mele. El se va integra cu această imagine, va fi, mai mult sau mai puţin, activ în ea, depinde dacă punctul din inimă a fost trezit în el. Oricum, vreau ca el să fie implicat în proces, este scopul diseminării mele. La urma urmei, ştiu că, doar în acest caz, va fi bine. De aceea, vreau să îl implic în această imagine.

Desigur, de-a lungul drumului, îi aduc dovezi pentru a-i arăta că este singura cale adevărată; îi explic cum să acţioneze şi îi arăt că această tehnică nu este plină de pericole ci îi aduce numai lucruri bune, copiilor, prietenilor…

Este un drum lung, dar la final, vreau ca el să devină unul cu mine, pentru a atinge obiectivul.

Din partea a patra a Cursului zilnic de Cabala, 22.09.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed