Invatand sa construim Perfectiunea

Doar corectand ceea ce nu este deja corectat putem invata sa intelegem Creatorul si sa devenim similari cu El. In lumea noastra, copilul invata sa construiasca o casa din cuburi sau prin reunirea unui puzzle. Totul se construieste din bucati rupte din intreg. Prima data, copilul desface o jucarie pentru a vedea ce este in interior, apoi pune toate piesele inapoi, impreuna din nou, pentru a-i reda forma perfecta; astfel se dezvolta.

In spiritualitate avansam in acelasi mod. Trebuie sa stim ce defecte sau calitati rele avem, unde  a avut loc spargerea si cum sa reparam asta – sa conectam piesele dezordonate; din ce in ce mai mult, de fiecare data, si sa punem tot mai multe bucati, din nou, impreuna. Perceptia si realizarea vin de la Creator la creatie, de la intreg si perfect la imperfect.Cu cat mai mare este distanta dintre perfectiune si imperfectiune, cu cat mai multe sunt conexiunile intre ele, acolo va fi si mai semnificativa intelepciunea rezultata. Intelepciunea se naste din unirea acestora, cu conditia sa nu existe diferenta de forma si separatie intre ele. Prin urmare, cu cat mai mult sunt rupt, separat, confuz, inselat, si opus perfectiunii, cu atat mai bine pentru mine.

Daca eu sunt in stare sa fac toate eforturile posibile, folosind toate resursele disponibile pentru mine, atunci ar trebui sa incep sa asamblez perfectiunea din imperfectiune, in scopul de a lasa “Lumina sa straluceasca asupra intunericului” si sa readuca toate partile in armonie si echilibru in interiorul sursei. Asta inseamna ca voi ajunge sa inteleg ce este Creatorul – Cel care a creat aceasta creatie sparta. Cuvantul “creatie” –Bria, inseamna “trecere dincolo de limitele Sale”. La inceput, Creatorul a facut raul, o proprietate opusa Lui si ne-a dat sansa sa-L cunoastem numai prin crearea conexiunilor adevarate si trecand prin procesul de corectie. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui sa ne plangem de greutatile noastre; ele vin la noi, pentru ca, prin corectarea lor, noi construim perfectiunea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: