Invidiaza-l pe creator!

Este scris ca „invidia, dependenta de savoare si ambitia” il conduc pe om afara din aceasta lume – deci trebuie folosite aceste proprietati pentru a ajunge in lumea spirituala. Problema insa este ca omul se risipeste si cauta toate aceste necesitati in lumea materiala.

Daca el ar folosi intreaga putere ca sa devina om, sa urce pe treapta spirituala umana, ar avea succes. In loc de aceasta el fuge dupa bani, faima si putere, si-i lipseste invidia pentru calitati spirituale, care l-ar inlesni sa devina om.

Trebuie sa facem o analiza a noastra pentru a ne introduce in mediul care ne formeaza in asa fel incat din toate necesitatile sa o scoatem in evedinta pe cea mai importanta: sa devenim om astfel incat nici puterea nici banii nici faima sa nu ne atraga mai mult decat necesar. Toate aceste calitati trebuie doar sa sustina efortul spre invidia corecta – trebuie sa-l invidiem pe Creator  si sa tindem de a deveni ca si El!

Si daca cad si incep sa-i invidiez pe altii pentru banii, puterea sau faima lor, atunci este clar ca nu mai sunt orientat in sus catre scop. Dar cum il pot invidia pe Creator daca nu-l vad si nu-l simt? De aceea ne este dat grupul, ca sa ne convinga de importanta calitatilor spirituale. Nu vei stii nici o data cine este Creatorul, pana nu vei atinge treapta Sa. Pe de alta parte, calitatiile lui sunt opuse tie  si te resping – de aceea aici ajuta mediul inconjurator prielnic, in care tu vei lucra. Doar el poate schimba sistemul tau valoric.

Problema insa este chiar daca omul a incheiat dezvoltarea sa pe treptele neanimate, vegetale si animale si a ajuns la Cabala, la inceputul treptei umane, la liberul arbitru, el se poate abate de la drum, si se poate afla in cautarea banilor, puterii sau faimei pentru mai multi ani. Si pana se intoarce, viata continua  si poate chiar se sfarseste…

Extras din lectia „Introducere la Panim Meirot”, 17.02.2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: