Iubirea ne va acoperi toate pacatele

Perioada de pregatire se numeste “perioada de pacate si trangresiuni”. Puteti obiecta si spune: Cum pot face transgresiuni daca nu cunosc si nu inteleg nimic din toate acestea ?

Intr-adevar, nu stiai, dar totusi ai actionat. Si chiar daca ai incercat sa urmezi instructiunile Cabala, ai studiat si ai facut parte dintr-un grup, in realitate ai facut-o pentru tine. Din aceasta cauza, fara sa stii, ai facut parte din grup si ai studiat intr-un mod egoist, in loc sa o faci in scopul daruirii. Ai incercat sa te folosesti de prietenii tai si de Cabala pentru propria ta persoana si toate aceste pacate se numesc “transgresiuni” sau “greseli neintentionate, neglijente”.

Mai tarziu, cand ne ridicam gradul spiritual si ajungem la forta de a actiona in daruire, vom corecta aceste pacate. La inceput corectatam „greselile neintentionate” si facand asta ne vom ridica la nivelul Bina, daruire de dragul daruirii, trepidare. Iar cand vom corecta transgresiunile pentru daruire atunci vom ajunge la gradul iubirii, credintei absolute .

De unde vin transgresiunile si “neglijentele” care for fi corectate la nivelul Bina si Keter ? Ele au fost odata salvate in dorintele noastre egoiste, asa cum este scris: “Fiara va inghiti si va varsa afara.” Asa am colectat un numar de trangresiuni ce pot fi corectate acum .

Dar o persoana care nu intra intr-un grup si nu incepe studiul pentru atingerea scopului (indiferent de intentie), nu comite transgresiuni si nu face greseli. Acest gen de persoana nu are ce sa corecteze, deoarece ii lipseste “inclinatie a raului” .

Aceasta „inclinatie a raului” de care vorbeste Cabala este de fapt o calitate speciala. Ne-o formam atunci cand facem parte din grup, cand studiem si aspiram la daruire (Lishma), cand de fapt ne aflam in Lo Lishma, si comitem oribila transgresiune de a vrea sa obtinem spiritualitatea pentru binele personal si pentru a culegem roadele in toate lumile .

Astfel acumulam transgresiuni si greseli in interiorul nostru. Si pana cand nu acumulam destule, pe parcursul celor “400 de ani de robie in Egipt”, sunt incapabili sa scapam si sa ne incepem corectia .

Din partea a cincea a Lectiei zilnice de Cabala 7/19/2011, ” Arvut (Garantia reciproca)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: