Jocul Creatorului de V-ati Ascunselea

Totul depinde de dorinta; totul este dezvaluit in dorinta. Prin urmare avem nevoie doar de o dorinta organizata corespunzator, formata si orientata spre scop. Pentru ca dorinta noastra sa fie modelata, sa primeasca forma corecta, care este pregatita sa fie indeplinita de catre Creator, Creatorul joaca un joc de-a v-ati ascunselea cu noi: El se ascunde si ni se reveleaza in mod alternat. Oamenii nu recunosc intotdeauna acest joc, dar acesta are loc cu fiecare persoana, pana cand acestea se vor corecta.

Este necesar sa realizam tot timpul ca intreaga lume nu e nimic mai mult decat manifestarea Creatorului in diverse imagini: oameni pe care ii uram, oameni pe care ii iubim, oameni care isi ofera sprijinul, oameni care incurca, cei ce nu sunt apropiati, cei ce ne sunt distantati, prietenii si strainii. Totul vine de la Creator: toti acesti oameni precum si natura neanimata, vegetatia , animalele si toate gandurile si dorintele unei fiine umane – totul cu exceptia Eu-lui nostru. Acest punct, acest Eu este punctul de vedere din care omul doreste sa creasca si sa devina similar Creatorului.

Creatorul se foloseste de toate aceste manifestari ale imaginilor, gandurilor si dorintelor in jocul pe care El il joaca cu noi. Pe masura ce El se ascunde si se reveleaza, ne aduce mai aproape sau mai departe de El; cu toate acestea, Creatorul le face pe ambele cu un singur scop: acela de a ne rascoli, precum este scris: Lumina Superioara rascoleste si trezeste dorinte. Daca, in ciuda faptului ca suntem aruncati dintr-o parte in alta tot timpul, ne folosim de toate puterile pentru a incerca sa ne pastram gandul ca totul vine de la Creator, din moment ce Nu este nimeni inafara de El iar Creatorul este indubitabil bun si face bine, dorintele noastre devin mai vaste si mai profunde in acest fel.

Daca cineva cu adevarat trage cu dintii si nu isi permite sa devieze de la gandul si senzatia ca, raspunzator pentru tot ceea ce i sa intampla este Creatorul, atunci acea persoana va intelege cum sa-si valorifice fiecare minut din viata. Pana la urma, fiecare oponent, de fapt, nu este un oponent, ci mai degraba, un ajutor ce ii permite cuiva sa se prinda de Creator in stari extreme.

Cineva poate avansa in aceasta maniera pana cand atinge o stare in care este doritor de a face orice si ar indura orice, numai ca sa nu rupa legatura cu Creatorul. Acesta este singurul pe care el Il cere. Omul vede in aceste obstacole niste exercitii foarte importante, care ii sunt trimise cu dragoste din partea Creatorului. Creatorul doar asteapta dorinta unei persoane, de a i se revela.

Omul avanseaza in acest fel pana cand procesul devine complet, proces care se numeste ascunderea din perioada de pregatire, iar atunci dobandeste Lishma (pentru daruire) din Lo Lishma (nu pentru daruire). Cand Creatorul vede ca o persoana si-a completat acest proces, atunci El Se reveleaza, iar evadarea (Brach) se transforma intr-o binecuvantare (Bareh) a Creatorului.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed