Jucându-ne cu Lumina Infinitului

Tot ceea ce apare după cele patru faze ale expansiunii Luminii în dorinţa de primire nu este nimic decât reacţia creaturii la descoperirea Creatorului. Întreaga creaţie din afara lui Malhut de Infinit este alcătuită din impresiile ei la ceea ce se află în ea însăşi şi care se consideră ca fiind lumi, expansiuni se sus în jos, spargerea şi reîntoarcerea de jos în sus.

Totul se desfăşoară numai în interiorul lui Malhut şi dincolo de asta, nu există nimic altceva. Întreaga realitate este făcută din emoţii şi simţiri, răspunsul lui Malhut până ajunge la clarificarea finală, la „Sfârşitul Corecţiei”

Felul literei „Yod” conţine forţa activă, abstractă a Creatorului, este acolo unde acţiunea Lui se termină. Rezultatele acţiunii sunt următoarele: materia, forma îmbrăcată în materie, forma abstractă şi esenţa. În afară de asta, Cel de Sus, forţa creativă, nu lucrează asupra creaturii mai departe. Munca Lui s-a terminat când El şi-a întipărit pe ea numele Lui.

Cât despre cel de jos, el trebuie să găsescă acest Nume cu ajutorul tuturor celorlate nume, adică cu experienţele şi impresiile lui. Oricând simt că exist ca o consecinţă a acţiunii forţei superioare, ceea ce experimentez este nume al Creatorului.

De aceea El are atât de multe nume. Toată Tora conţine numele sfinte ale Creatorului, chiar şi Faraonul şi ceilalţi nelegiuiţi ca Bilam şi Balac, nu sunt altceva decât ceea ce materia şi Lumina experimentează împreună deoarece Lumina este cea care a inscripţionat materia. Când toate acestea s-au derulat va fi „Sfârşitul Corecţiei”.

De aceea, în Lumea Infinitului, unde „El şi Numele Lui sunt unul”, Lumina inscripţionează dorinţa cu întreaga ei formă, şi asta este tot ceea ce El poate să dea lui Malhut. Mai departe, Malhut, lucrează ea însăşi cu Lumina pe care o conţine acum.

Ea se ascunde pe sine astfel încât să nu-L simtă pe El, apoi dispare de la El, se conectează cu El şi crează cu El toate combinaţiile posibile considerate ca Parţufim. Dar, totul este un joc pe care ea îl joacă folosindu-se de ecran, jocul cu Lumina Infinită care o umple.

Din a treia parte a Lecţiei zilnice de Cabala 5/31/2011 Talmud Eser Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: