Lasa Fiecare Zi Sa Fie O Noua Zi

Intrebare: De ce avansarea spirituala cere ca fiecare treapta sa fie inceputa de la zero si sa se stearga tot ceea ce s-a intamplat inainte?

Raspunsul meu: “Inceputul de la zero” inseamna a ne refuza vechea perspectiva asupra lucrurilor. Cand se initiaza un nou pas, asta inseamna ca pasul anterior s-a evaporat de la sine.

Asa cum fiecare noua generatie trebuie sa creasca in propriul mod si sa evite presiunea din partea generatiei precedente, tot asa, fiecare din cele 125 de trepte ale avansarii spirituale incep din lumea noastra materiala. Asa cum stim, Nukva (Malchut al lumii Atzilut) redevine ‘virgina’ in fiecare zi si totul se reia de la zero in asa fel incat o noua imperechere sa poata incepe.

Nimic din contactul nostru cu Creatorul nu contine nici macar un singur detaliu din starile noastre trecute si de fiecare data, un nou suflet se naste. Asta este ceea ce noi numim un “ciclu de viata” (reincarnare). Starea anterioara conteaza doar in masura in care ne pregateste pentru un nou nivel. Ceea ce s-a intamplat cu noi in trecut este deja dus. Putem, si trebuie sa incepem mereu totul de la capat! Fiecare noua stare este un nou set de 10 Sfirot.

Aceasta reinoire este necesara din punct de vedere calitativ mai mult decat cantitativ; sa ajungem la Creator folosindu-ne de noile aspecte ale egoismului personal si sa ne ridicam deasupra lui, pur si simplu, fara stergerea trecutului pentru ca a fost rau si nu ne place sa ne gandim la el. Acelasi lucru se aplica si acestei lumi. Cand incepi o noua afacere si pierzi bani, aceasta trebuie inchisa si redeschisa o afacere noua. Nu putem obtine nimic daca nu ne reinnoim in mod constant si complet felul de a fi.

Este scris: ”Lasa fiecare zi sa fie o noua zi”. Este in natura noastra sa continuam lucrurile asa cum sunt ele, sa le continuam in urma inertiei trecutului. Haideti sa invatam din caderile noastre. Cand Lumina este inlocuita cu intunericul si apoi apare din nou, fiecare noua stare este diferita si nu seamna cu precedenta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed