Legea simplă a garantiei reciproce

În scopul de a accelera dezvoltarea noastra, ne sunt date tot felul de obstacole, respingeri, precum şi confuzii în gândire, cum că nu este necesar sa facem eforturi şi putem aştepta până când pur şi simplu totul se schimba de la sine. Sau începem să credem că am depus deja destule eforturi, dar nu am găsit încă revelaţia spirituală. Poate Creatorul si-a parasit creaturile Sale, sau poate nu ar trebui să fie pentru noi acum şi ar trebui să aşteptăm o altă ocazie, eventual în viaţa viitoare. O persoană găseşte diferite pretexte doar pentru a elimina obligaţia de a depune efort.

Cu toate acestea, se spune: „Legea este dată şi nu poate fi încălcata.” Lumina superioară rămâne în repaus absolut, iar noi suntem în interiorul acesteia. Dorintele noastre pot fi dezvoltate doar prin eforturile noastre. Măsură corecţiei dorinţei noastre şi, în consecinţă, Lumina dezvăluita în ea, depinde de măsura efortului nostru. Este o lege simplă.

Noi nu trebuie să uităm de această lege şi ar trebui să ne reamintim constant să respectam acest principiu în grup, fără a lăsa loc de îndoială şi de dezbatere, fricţiuni diferite, sau intrebari: „De ce nu am primit nimic? Unde este plata pentru munca mea, unde este revelaţia, unde este recompensa dorita? ”

Eşti întrebat: „Unde este”? Aici este, chiar in fata ta! Ia-o! Şi dacă tu nu vezi, n-o poti lua, aceasta înseamnă că nu esti gata încă. Deci, continua să actionezi. Ce se poate face dacă nu vezi ceea ce este chiar alaturi de tine?

Astfel, nu ar trebui să gândesti ca ar fi posibil să obţii spiritualitatea prin unele mijloace speciale, magice, secrete. Nimic nu te va ajuta cu excepţia muncii. Lipsa sensibilitatii este ceea ce ascunde Creatorul şi Lumina superioara. Sensibilitatea poate fi îmbunătăţită numai prin urcari si coborari, numai prin efort şi căutare.

Este, de asemenea, interzis sa asculti pe cineva vorbind despre dezamăgire şi oboseala. Odată, cineva a oftat puternic în timpul lecţiei lui Baal HaSulam, iar Baal HaSulam a devenit furios pe acea persoană, spunând că el nu  vrea să audă asa ceva. O persoană poate deveni obosita fizic, dar ea nu poate fi obosita de munca spirituala, de eforturile interioare! Este inacceptabil să arate o astfel de dispozitie in exterior.

Este de înţeles că oamenii experimenteaza stari diferite, deoarece nu le stăpânesc. Cu toate acestea, o persoană nu ar trebui să îşi expună aceste stări oamenilor din jur. Dimpotrivă, indiferent de modul în care se simte în interior, ea trebuie să se arate mereu inspirată şi dispusa să pună efort in tot. Aceasta este cerinţa garanţiei noastre comune.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 5/18/2011, Scrisoarea lui Baal HaSulam 56

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed