Locul în care să îţi construieşti casa

Daca am folosi chiar şi un procent din influenţa mediului înconjurător, acum am fi în spiritualitate! De altfel, asta se numeşte intrarea în Lumea Superioară, tranziţia de la dorinţa mea individuală la dorinţa mediului.

Unde altundeva aş putea să o experimentez? Cu cât mă adâncesc mai mult în dorinţele mediului, cu atât asced mai mult în Lumile Assiya, Yetzira, Beria, şi Atzilut. De îndată ce trec bariera prin care realizez că mediul este mai important pentru mine decât chiar eu însumi, trec de fapt Mahcsom (bariera care ne separă de spiritualitate).

Acum, fiecare este preocupat cu propria dorinţă. Mediul afectează o persoană, dar numai în măsura în care aceasta se anulează înaintea lui. Nu mediul este de vină pentru ceea ce i se întâmplă unei persoane; asta depinde numai de ea!

Cât despre mediu, el este complet corectat; el nu poate fi necorectat, deoarece a fost aranjat de către Creator! El este cel care te-a adus aici şi a spus: Daca vrei să fii în contact cu Mine, trebuie să te incluzi în acest mediu, ca un embrion în pântecul mamei. Intră în acest mediu şi, dacă reuşeşti, mă vei găsi pe Mine.

Atunci când te anulezi în cea mai mică măsură, vei urca în primul grad spiritual. Este un pas crucial, dăruire pentru a dărui, ca un embrion înăuntrul mamei sale. Nu realizează existenţa sa pe cont propriu şi de aceea, mama îi furnizează toate cele necesare hrănirii.

Cu cât îi dă mai mult, cu atât el creşte şi se anulează.  Deci, el creşte în interiorul mamei fără a o deranja, părând non-existent. Şi cu cât se anulează mai mult, cu atât ea îi poate dărui mai mult. De aceea, ea nu vede embrionul ca pe un obiect străin, din contra, îi este apropiat şi drag.

Atunci când creşte şi nu mai este capabil să se anuleze  complet înaintea Binei, se naşte; iese în afară. De acum înainte, se va anula faţă de ea într-un alt mod, ca un mic copil în realţie cu un adult. Dar, cu toatea astea, este anulare pentr a primi hrană şi, mai târziu, educaţie. Toate nivelele, pâna la adult, primesc prin auto-anulare.

Mama este grupul, Shechina, ansamblul colectiv al sufletelor. Anulează-te şi vei intra în el. Şi atunci când devin un adult, nu înseamnă că nu mai am nevoie de nimic; mai degrabă sunt capabil să iau această dorinţă colectivă şi să încep să lucrez cu ea, atrăgând împlinire în ea.

Mă anulez în relaţie cu toate sufletele, această întreagă dorinţă colectivă şi primesc acest Kli (vas), toate exemplele şi forţele, de la mamă. Acum pot începe să revelez această enormă dorinţă, Malchut al Lumii Infinitului şi să lucrez cu ea primind pentru a dărui, care este, la acest punct, nivelul iubirii.

Toată această muncă are loc în relaţie cu mediul, sufletul colectiv. Unde altundeva ar fi de muncă? Nu există nimic în afară de asta. Totul se petrece în acelaşi loc şi de aceea Creatorul este numit: locul.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 12/2/10, “Mighty Rock of My Salvation”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed