Locul Nostru De Intalnire Cu Umanitatea

Intrebare: Cum putem explica oamenilor diferenta dintre modul corect si cel incorect de unitate?

Raspuns: Noi spunem pur si simplu, „Haideti sa cunoastem natura”. Eu nu vreau sa divizez umanitatea in aceia care se unesc in mod corect si aceia care fac asta in mod incorect, si nu vreau sa analizez pe nimeni personal. De aceea noi stabilim legaturi cu oamenii de stiinta- pentru a arata fiecarei persoane ce este natura. Si puteti decide voi insiva ce sa faceti apoi. Doar stiti ca gradul similaritatii voastre cu natura determina cate dezastre veti primi de la ea. Cu cat este mai mare echivalenta, cu atat mai putine probleme si mai multe placeri va asteapta.

Fiecare trebuie sa inteleaga foarte clar care este sursa propriei suferinte. Umanitatea isi pune aceasta intrebare, iar noi vom da raspunsul. In lumea noastra este deja posibil sa explicam lucrurile. In trecut era imposibil sa explicam ceva pentru ca trebuia mai intai sa ajungem la maximul, globalul, integralul egoism. Insa astazi am ajuns la acest nivel si prin urmare ne putem face o imagine generala despre ce se intampla oamenilor.

De acum inainte vom explica acest lucru in cuvinte simple, reformuland iar si iar, utilizand acest mod pentru a explica oamenilor sursa problemelor din familia lor, a celor cu copiii lor, referitoare la sanatatea lor, cu banca, la munca, pe strada, cu ei insisi, etc.

La urma urmei, natura in general este intreaga voastra viata.In cadrul acestei imagini veti fi capabili sa gasiti atitudinea fata de orice, inclusiv fotbal, munca si moarte……

Totusi, voi inca nu sunteti prezenti in aceasta imagine. Newton a revelat legea gravitatiei datorita unui mar care a cazut din pom. Insa, legea opera si inainte. In mod similar, ar fi bine daca cineva ar „reusi” si ar recunoaste legea universala a naturii pentru a spune lumii despre ea. Insa daca daca el asteapta ca acest lucru sa se intample fara o „prezentare” prealabila, atunci vom plati un pret prea mare.

Acum pot vorbi deja cu oricine despre asta. Cunoasterea este in mainile mele, insa haideti sa verificam impreuna. Ea apartine oricui si daca toti invata, noi toti vom castiga. Deci haideti sa vedem daca am sau nu dreptate.

Aceasta este o foarte solida abordare stiintifica, din care lipseste orice prejudecata personala. Si eu ma voi analiza si pe mine. Mai mult, priviti la ceea ce este revelat de stiinta si care a ajuns la noi pe parcursul a mai multe milenii. Si este relevant in acest moment, sa stabilim daca vom avea sau nu mijloacele de trai, daca vom spravietui sau vom intra in razboi.

Pe scurt, din intreaga imagine a naturii, veti selecta faptele care confirma felul in care o persoana aspira la unitate. Toate nivelurile, mineral, vegetal si animal sunt in echilibru, in homeostazie, intr-o buna interactiune intre specii.  Ni se pare ca ele pur si simplu se mananca unele pe altele, insa in realitate este o existenta reciproc sustinuta.La fel si celulele corpului vostru.

In mod clar, ridicarea oamenilor dincolo de nivelul actual nu este un lucru simplu, insa nu exista alta cale. Nu ii puteti lasa la nivelul „animat” si sa ii mentineti sub influenta Luminii superioare pentru a-i schimba din exterior. Si ei trebuie sa se apropie de acest lucru.

Va veti apropia de ei incercand sa le dati explicatii cat mai simple, in timp ce Creatorul  va trezi interesul lor sau le va da chiar un ghiont prin lovituri astfel incat ei sa devina mai constienti cu privire la probemele actuale si vor deveni mai capabili sa asculte argumentele rationale. Apoi va veti intalni intrun punct comun: Voi cu explicatii simplificate la maxim si ei cu atentia de care sunt capabili.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 6/26/11, “Matan Torah (Daruirea Torei)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: