Lumea şi cu mine

Această lume este asemănătoare unui sigiliu inversat sau unei umbre: ne arată în ce punct suntem diferiţi nivelului lumii spirituale căreia trebuie să-i corespundem (să-i devenim echivalenţi).

Să spunem că am zece ani şi, în funcţie de vârsta mea şi de dezvoltarea pe care am primit-o de la natură şi de părinţii mei, mă aştept să întâlnesc un anumit nivel de cunoştinţe şi de comportament. Totuşi, nu îl am deci, vâd lumea sfărâmată. Dacă aş întâlni toate cerinţele legate de vârsta mea, aş vedea lumea la fel de perfectă ca dorinţa mea, proprietăţile, lumea şi atitudinea mea faţă de ea ar corespunde vârstei mele. Deci, m-aş vedea ca existând în lumea Infinitului, dar numai conform capacităţii unui copil de zece ani. Şi este acelaşi lucru la orice vârstă.

Toate lumile sunt ascunderea sau manifestările răului, cauzate de incongruenţa mea cu sistemul. Ar trebui să urc treptele sale dar nu reuşesc, deoarece nu cunosc legile. Prin urmare, lumea mă tratează conform cu defectele mele şi cu carenţele mele. Eu corup lumea cu atitudinea mea rea faţă de ea şi acum, eu o văd ca existând în sistemele de disciplină şi aducându-mi răspunsuri în schimb. Totul îmi pare necorectat. De ce ?

Este astfel, deoarece “fiecare judecă conform propriilor defecte”. Lumea ne arată cine suntem, este umbra noastră. Prin urmare, nu putem blama pe cineva sau să facem altceva, decât a ne corecta pe plan intern. Mă examinez în raport cu mediul corect, grupul şi verific dacă am atins unitatea şi garanţia reciprocă cu el. Cerând Creatorului ajutor, aduc corectarea sistemului colectiv.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala, 15.10.2010, “Arvut (garanţia reciprocă)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: