Ma conduc cu ajutorul a două hăţuri

O persoană trebuie să se vadă pe sine ca pe un punct care primeşte totul din exterior. Prietenii şi lumea în general, şi chiar nivelurile neînsufleţit, vegetativ şi animal, sunt toate parti ale sufletului meu. Toate aceastea sunt un singur Malchut (regat), un Kli (dorinta / vas), un om care stă in fata Creatorului.

Prin urmare, în măsura în care încerc să conectez entuziasmul şi impresiile pe care le primesc acum de la prieteni, nu să le anulez, în aceiasi măsura acestea devin reale, deoarece alătur componentele sufletului meu in mine. Şi apoi dobândesc un nou intelect şi emoţii, ca urmare a conexiunii Kli-ului spart.

Este interzis să sting orice stare. Avem nevoie să ne ridicam deasupra ei şi s-o examinam de la un nivel superior; aceasta este abordarea corectă. Şi, prin urmare, nu contează cum mă simt în timpul atelierului: bine sau rau, deoarece, în orice caz, trebuie să ma ridic deasupra a tot şi să clarific de unde vin sentimentele şi de ce, iar apoi sa continui. Avem nevoie să ne adunam şi să acumulam cele mai pozitive şi negative impresii, în scopul de a avansa mai departe deasupra lor.

Eu trebuie, în prealabil, sa fiu de acord cu fiecare stare care vine, din moment ce auto-anularea sinelui meu va fi construita mai presus de toate aceste stari. Tot ceea ce mi se intampla este necesar pentru a mă învaţa să preiau controlul asupra tuturor starilor mele si mai presus de ele sa ma conectez cu prietenii, în ciuda respingerii mele. Cel mai important lucru pentru mine trebuie să fie legătura pe care o voi gestiona aparent prin intermediul a două frâie, şi toate sentimentele şi experienţele mele vor fi în fundal. Sfârşitul actului este în gândirea iniţială. Dacă o persoană se comportă în acest fel, atunci foloseşte în mod corect toate discernamintele sale.

Este interzis sa permiti calului tau să fugă, fie la stânga, fie la dreapta. Există un scop în faţa ta şi este nevoie sa te examinezi în mod constant în funcţie de acesta: dacă te abati la stânga, atunci trebuie să adaugi din linia dreapta, iar dacă te abati la dreapta, trebuie să adaugi din linia stânga. Totul este determinat numai de directia catre scop, iar scopul este unitatea. Nu vedem nici un alt scop în spiritualitate in afara de punctul unitatii, Arvut (garanţia reciprocă).

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 20/05/12, „Discutie despre convenţiile anterioare”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: