Mediul adecvat

Pe masura ce inaintam spiritual, noi incepem, in mod egoist, sa evaluam proprietatea daruirii (influentei). Asta daruieste libertate si implinire, ii permite persoanei sa fie independenta. Aceasta atitudine referitoare la  proprietatea de daruire este numita “Lo Lishma”(nu in Numele Ei). Insa, mai tarziu, sub influenta Luminii, proprietatea daruirii devine valoroasa pentru noi. Aceasta atitudine este numita “Lishma” (in Numele Ei).

Tot ce trebuie sa facem pentru a atinge aceasta stare este sa urmam sfatul cabalistilor. Punctul din inima ne aduce la un mediu nou, la un grup si incepem sa ne unim cu ceilalti, fie ca vrem asta, sau nu. Aceasta actiune ne ajuta imediat sa atragem Lumina Inconjuratoare (Ohr Makif) asupra noastra. Ea este mereu in jurul nostru, insa, de aceasta data, noi o atragem in mod intentionat.

Cu cat depunem mai mult efort in uniunea cu ceilalti, cu atat este mai puternica influenta Luminii asupra mea si incep sa primesc noi impresii. Eventual, apreciez daruirea ca pe ceva bun si cred ca este ceva inalt si special. Asta este influenta mediului.

Mediul nu sunt oamenii. Eforturile noastre, dorintele noastre comune, ne dau capacitatea de a atrage Lumina care Reformeaza. Noi toti traim intr-un ocean de Lumina si o putem atrage. Asta este ceea ce inseamna mediu adecvat, un mediu care ma ajuta sa atrag Lumina si, de asemenea, Lumina prezenta.

Ea ne influenteaza chiar si cand nu facem nimic, dar, in acest caz, procesul decurge lent, cu viteza naturala de dezvoltare a Reshimot (genele spirituale). Insa, cand incepem sa atragem Lumina, prin studiu, diseminare si uniunea cu prietenii, trezim influenta Luminii mediului asupra noastra.
From the Hoshana Rabbah Night Lesson 9/29/10, Shamati #8

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed