Mega Congres 2010: O fereastra spre spiritualitate

Intrebare: Cum ma pot pregati pentru Mega Congresul de Cabala, care are loc in acest sfarsit de saptamana (23-25 iulie), ca sa vin la el ca si cum as veni la ospatul Regelui?

Raspuns: Strangandu-ne impreuna la Congres putem face un efort pentru a experimenta viata spirituala chiar si pentru o perioada scurta. Viata spirituala este unitatea in construirea unui vas spiritual. Este conexiunea dintre noi, in care experimentam viata spirituala. Este unitatea dintre partile opuse. Aceste parti rezista si sunt in dezacord una cu alta, dar deasupra acestora noi dobindim unitatea, pentru ca dorim si aspiram la ea.

Aceasta dorinta atrage Lumina. Si chiar daca noi nu suntem capabili sa o pastram pentru totdeauna, cel putin pentru o perioada de timp scurta, putem tine senzatia de spiritualitate. Este in ordine daca mai tarziu coboram. Se poate intampla, sau nu. Am putea sa nu cadem, chiar sa urcam mai sus, incepand primul grad spiritual.

Cred ca o putem face. Avem toate instrumentele necesare: cunoastere, materiale, pregatire, sistemul extern si conexiunea dintre noi. Totul este gata. Acum trebuie sa le folosim! Totul depinde numai de noi. Vom fi capabili sa experimentam spiritualitatea daca ne dorim cu adevarat sa ne unim unul cu celalalt si sa gasim viata spirituala in aceasta conexiune, in daruire, deasupra egoismului nostru.

Cel mai important, trebuie sa simtim spiritualitatea si sa nu primim placere din ea. Daca primim, vom cadea definitiv. Totusi, daca o vom simti si vom continua sa o folosim numai pentru a darui celorlalti, pazindu-ne impotriva folosirii ei in mod egoist, atunci Lumina ni se va releva.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 18.07.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: