Mijloace inepuizabile pentru avansare

Cu cât ne unim mai puternic, cu atât mai multe scântei de dăruire putem include în calitatea de primie. În principal, prin lucru asupra unităţii, lucrăm pentru combinarea acestor calităţi.

Suntem incapabili să lucrăm cu dorinţa pentru plăcere în forma sa pură. Atunci când venim aproape de ea, vedem că nu este menită să lucreze deloc pentru dăruire. Atunci ce putem face cu ea, considerând că are o natură opusă?

Reiese că nu avem posibilitatea sa primim de dragul de a darui, si asta inseamna ca nu putem darui nici un fel de placere Celui care daruieste. Exista o bariera care sta intre Creator si creatie, blocand toate eforturile creatiei de a ajunge la daruirea mutuala.

Singurul mod de a merge mai departe este sa combinam calitatile. Cum putem face asta? Trebuie sa ridicam Malchut si sa il includem in calitatea lui Bina.

Munca noastra este construita pe baza aceluiasi principiu. O persoana in relatie cu grupul este asemenea Malchut in relatie cu Bina. Devenind parte a grupului, ne anulam pe noi insine la fel cum Malchut se anuleaza in fata lui Bina.

Nu conteaza ce fel de oameni formeaza grupul si daca ei deja au atins calitatea spirituala sau nu. Respingandu-se pe sine, persoana primeste Lumina Superioara prin ei. Nu o primeste datorita calitatilor lor externe, ci din esenta lor interna care dejas este corectata intr-o anumita parte.

Totusi, grupul este un mijloc inepuizabil pentru avansare, Bina pur. Anulandu-ma pe mine, pot primi orice prin el. Daca sunt mic, atunci primesc o mica influenta a Luminii inocnjuratoare de la grup. Daca sunt mare, atunci primesc o Lumina mare de la grup, care ma corecteaza. Cu atitudinea mea fata de grup determine ce este grupul pentru mine.

Asta nu depinde de prieteni. Ei pot fi complet incepatori care doar au intalnit Cabala, totusi, aducandu-si dorinta spirituala, ma introduc si ma acordez starii lor chiar daca nu au inceput inca sa se corecteze.

Suntem in deja in corectarea finala si mai departe cu atitudinea mea fata de prieteni pot sa ma trezesc si sa primesc orice forma intermediara care duce la asta. Totul depinde de mine, nu de ei. Eu singur determine nivelul in care voi activa aceasta structura numita “grup”.

Apoi dragostea fata de prieteni devine dragostea fata de Creator. Atitudinea corecta fata de ei este atitudinea corecta fata de El. Nu pot sa ma distantez de prieteni sis a ii dau Creatorului mai mult decat le dau lor.

Grupul este mijlocul care ajuta sa se “formeze” singur, sa isi dea lui forma de daruire. Colectandu-mi dorintele prin grup, este ca si cand le-as modula si apoi le-as adresa Creatorului in modul corect.

Din prima parte a  Lectiei yilnice de Cabala 12/1/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: