Munca de rutină nu este benefică

Baal HaSulam, ”Matan Tora” (Dăruirea Torei), Punctul 14: Pentru că munca în Mitzvot între om și Dumnezeu este fixă și specifică, și nu este strictă, și ne obișnuim ușor cu ea, și tot ceea ce este făcut prin obișnuință nu mai este util.

Dar Mitzvot dintre om și aproapele lui sunt schimbătoare și neregulate și îl înconjoară ca el să poată să se schimbe. Prin urmare, remediul lor este mult mai sigur și obiectivul lor este mult mai apropiat. Nu putem atinge Creatorul. Nu putem să-L simțim și să verificăm dacă acționăm corect sau nu cu privire la El, sau cum reacționează El. Cât timp dorința noastră nu este gata cu adevărat, nu suntem dispuși să-L auzim, să-L vedem sau să-L simțim în orice formă.

Chiar și pentru a atinge primul nivel în spiritualitate, Nefesh de Nefesh, cere pregătirea unei dorințe complete pentru nivelul zero cu cele zece Sfirot. Dar nu știm cum să abordăm asta, cum să începem, cum să trecem prin jumătate sau un sfert din drum pentru a pregăti un vas în acest mod.

Nu vom avea capacitatea de a simți Creatorul și atitudinea Sa față de noi, înainte de a deveni pregătiți pentru acest tip de conexiune. Muncim deci cu vasul spart care ne-a fost dat. Grație adunării părților sale, conectându-le în forma corectă și raportându-ne unul la celălalt cu intenția corectă, descoperim conexiunea noastră cu Creatorul prin intențiile de dăruire și conexiunea cu prietenii noștri.

Grație relațiilor reciproce cu prietenii realizez un vas care este mai legat, mai complex, mai conectat și, în cadrul acestuia, descopăr Creatorul. Nu avem posibilitatea de a munci direct cu Creatorul, ci doar prin corectarea vasului în care clarificăm relația noastră mutuală cu prietenii, toate avantajele sale și neajunsurile și înțelegem modul de a reacționa și a ne comporta pentru a realiza conexiunea corectă.

Din partea a doua a Lecției zilnice de Cabala, 25.05.2014, Scrierile lui Baal Hasulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: