Noi lucram cu prieteni, dar ne gandim la Creator

Cum putem avansa cu ajutorul grupului? Noi toti stim că scopul nostru este de a obtine iubirea şi răsplată. Iar forţa de corecţie vine la noi prin studierea sistemului corectat. Aceasta este intelepciunea Cabalei.

Acesta este motivul pentru care ne intrunim si studiem împreună, precum si pentru a cladi maximumul intentiei pentru unitate. Pe parcurs observam rasarind o adevarata ura (Sinnah), Muntele Sinai printre noi si in acelasi timp, descoperim nevoia de iubire si recunoastere. La urma urmei nici nu exista o alta solutie – acesta este telul. Si acesta este modul in care evoluam pas cu pas.

Omul tanjeste dupa dragostea prietenilor, orientandu-si eforturile si succesele, iar pentru el aceasta este tot una cu a fi aproape de Creator. Chiar daca Creatorul este ascuns, aceste doua corectari – a munci impreuna cu aproapele si a munci impreuna cu Creatorul – sunt similare, de fapt identice.

Aceasta deoarece “aproapele” este tot ceea ce exista pe langa dorinta persoanei, fie el Creatorul sau prietenul. Amandoi sunt unul si acelasi intrucat ei amandoi ii sunt externi omului. Astfel, daca el este capabil sa se incredinteze prietenului, el trebuie sa stie ca facand astfel i se incredinteaza Creatorului.

Mai mult, in cadrul grupului, omul primeste ajutor din partea prietenilor, intrucat ei asteapta si munca sa, iar ei ii dau motive sa lucreze. Iata de ce va avea succes aici.

Ne unim cu prietenii, pe cat posibil, in scopul de a corecta calitatea unirii noastre prin studiu. Aceasta este metoda. Iar atunci cand o facem cu scopul de a dobandi recunoastere si iubire pentru Creator, ne restructuram potrivit principiului ca “Israel, Tora si Creatorul sunt unul”. Atunci cand ne unim, cu prietenii prin intermediul studierii Cabalei, evocam Lumina care Reformeaza, forta noastra interioara, Creatorul. Astfel dobandim unitatea cu El, unindu-ne unii cu altii.

Din partea 1 Lecţia Zilnica de Kabbalah, 15/02/2011, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: