Nu este cale de întoarcere

Atunci când avansăm, există tot felul de temeri egoiste, incertitudini şi ezitări. Desigur, noi nu dorim să avansăm astfel. Se pare că ar fi mai bine să se domolească totul, să nu mai vorbim deschis împotriva forţelor puternice ale acestei lumi.

Ca şi cum Faraon merge să-l întâlnească pe Moise. Cine este Moise? Nu este nimeni şi nimic, pentru că îi este teamă tot timpul, teamă de Faraon. Dar, Creatorul îl împinge înainte şi-l obligă să-l înfrunte pe Faraon, adică, să se opună manifestării întregului egoism din lumea noastră.

Moshe (de la cuvântul Limshoh – a trage, în ebraică) este forţa care ne scoate din egoism. Moshe nu este liber. El stă înaintea Faraonului, tremurând de teamă, dar este Creatorul care îl aduce în aceste condiţii şi deci, dacă acceptă, câştigă.

Astăzi suntem într-o stare în care suntem incapabili să ne planificăm,  într-o stare de incertitudine absolută, cu ameninţarea unui conflict. Şi eu sunt foarte fericit. Această bucurie este multiplă, multi-strat.

În primul rând, această bucurie vine din faptul că noi merităm aceşti adversari. Baal HaSulam scrie că ar trebui să aruncăm în aer peretele dintre omenire şi înţelepciunea Cabala, deoarece ea singură poate salva omenirea. Astăzi, ea se manifestă. Am beneficiat de o enormă publicitate pe care niciodată nu ne-o puteam permite. Fie că este pozitivă, fie că este negativă, nu contează. Publicitatea este publicitate.

Noi facem progrese în materie de diseminare. Asta ne obligă să creştem, să evaluăm totul în mod diferit. Ne vom lupta. Nu este simplu, deoarece implică un risc enorm şi, de fapt, este. Dar, recompensa este enormă şi nu este cale de întoarcere.

Creatorul defineşte aceste circumstanţe şi face totul pentru ca noi să nu putem scăpa. Această imagine este clară pentru mine şi prietenii noştri încep să vadă că nu există mijloc de ieşire, Creatorul ne pune înaintea Faraonului, ce ne obligă să muncim.

Sunt foarte fericit de această premieră, pentru că merităm această atitudine puternică şi dramatică a Creatorului. În al doilea rând, deoarece grupul din întreaga lume înţelege această stare, această bătălie decisivă şi facem ultimul nostru mare efort, ne angajăm să rezistăm asaltului şi să răspundem în mod corect: pe de o parte acţionăm cu calm şi, pe de altă parte, fără teamă, fără ezitare, fără îndoială.

Perioada actuală îmi dă încrederea că suntem, cu adevărat, înainte de ieşirea din exilul din Egipt. Sunt deja lupte serioase împotriva egoismului nostru, care acum este revelat în acest mod, mai ales în ultima etapă a luptei noastre împotriva anumitor cercuri.

Este spus că, atunci când, poporul Israel a ieşit din Egipt, a existat o urmărire. În plus, nu este spus că egiptenii i-au urmărit, ci Erev Rav. Cine erau ei? Nu era nimeni care să-i urmărească pe israeliţi, deoarece armata faraonului a fost învinsă şi toţi slujitorii, etc., au murit din cele zece plăgi.

Cine a rămas în Egipt? Cei care se agăţau de asta, cei care aveau teamă de Creator, care munceau pentru Faraon. Noi suntem în război împotriva lor. Dacă suntem în această stare, suntem pregătiţi, cu adevărat, pentru ieşirea din Egipt. Vă felicit pe toţi.

Din Congresul din Bulgaria, 01.11.2013, Lecţia 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed