Nu există nicio scară prin spate pe care să urci

Este treaba studentului să caute cum să se lipească de profesor. Şi în mod cert nu este vorba de a-l adora sau onora, ci de a-i prelua punctul de vedere. Asta este ceva complet diferit şi se referă la spiritualitate.

Însă, este oarecum periculos fiindcă poţi să crezi că îl urmezi pe profesor, când de fapt, în loc de asta, tu îţi asculţi egoul. De aceea, ai nevoie de o evaluare internă. Care este opinia ta faţă de profesor, şi cum le evaluezi, una împotriva celeilalte?

Apoi cercetezi cu ce eşti şi cu ce nu eşti de acord. Şi în zona în care în mod clar nu poţi fi de acord cu punctul de vedere al profesorului, apuci fericit acest dezacord şi începi să-l implementezi în viaţa ta. Asta înseamnă să accepţi punctul de vedere al profesorului.

Dacă nu ai ceva diferit în opinia ta şi pe care să trebuiască să-l înăbuşi, nu este o alegere reală. Tu trebuie să fii conştient de ceea ce nu eşti de acord şi de ceea ce ai face diferit.

Dacă nu sunt aceste două versiuni , când tu vrei să faci ceva într-un fel dar eşti forţat să faci absolut invers, nu există credinţă deasupra raţiunii. Numai când ştii sigur cum ar vrea profesorul să acţionezi tu, dar ţie îţi încă îţi vine să faci invers, primeşti şansa de a a acţiona singur, deasupra raţiunii.

De altfel, pentru a ajunge la echivalenţa de formă, trebuie să-i cunoşti faţa opusă. Numai atunci vei şti sigur ce e această echivalenţă. De fapt, echivalenţa este totdeauna opusă formei mele şi merge împotriva percepţiei mele. În ceea ce mă priveşte, este ca şi cum în timp ce sunt în opinia mea, în acelaşi timp sunt peste ea. Rezist acestei opiniii şi cultiv o nouă gândire, mai înaltă, în interiorul meu.

Nu este nimic ce putem face în legătură cu asta. Este o legea a naturii. Cel de mai sus stă pe treapta lui şi cel de mai jos pe a lui. Pentru a te ridica la un grad superior, trebuie să accepţi gândirea celui de mai sus, prin credinţă deasupra raţiunii. Şi, desigur că ţi se pare că acţionează ciudat şi nu înţelegi, dar, chiar contează pentru progresul tău spiritual, cât de bine înţelegi ce face?

Nu ai nicio altă şansă să te ridici la următoarea treaptă decât cu ajutorul profesorului, cel de mai sus, cel pe care Creatorul l-a plasat în faţa ta. Şi nu încape niciun compromis şi nu există nicio altă scară pe undeva prin spate, pentru a ajunge acolo.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed