Nu lua Creatorul ca de la sine!

Intrebare: Se spune in Cartea Zohar (in paragraful 370 al capitolului VaYetze) ca Niciun om nu ar trebui sa trateze superficial  o persoana in lume. Ce inseamna sa tratezi superficial pe cineva, sau sa nu-l pui la indoiala, in munca mea spirituala?

Raspuns: Sa nu-l pui la indoiala este lipsa sensibilitatii pentru o posibila conexiune. Inseamna ca, chiar acum sunt capabil sa gasesc conexiunea corecta intre linia stanga si dreapta, vointa de a ma bucura si intentia de dragul daruirii, dar nu fac efort pentru asta. Asta este superficialitate.

Nu acorzi atentie oportunitatilor care ti se dau in fiecare moment. Nu le pui la indoiala. Nu le simti sau intelegi ci crezi ca totul depinde de tine. Asta se numeste sa nu pui la indoiala ceva.

Existam in Lumea Infinitului. Toate nivelele, toate lumile, toate inaltimile, starile perfecte, sunt in noi. Reshimot se trezesc in noi in fiecare moment. In fiecare secunda Creatorul ne da oportunitatea sa avansam, sa ascedem la un nou nivel. Asta se numeste El ne reinvie.

Din nefericire, noi observam, in cel mai bun caz, cel mult 1/1000 din toate aceste oportunitati. Asta se numeste sa nu pui la indoiala lucrurile: este atunci cand nu punem la indoiala atitudinea Lui fata de noi.

Atitudinea Lui este aceeasi. El intotdeauna ne invata si ne face sa avansam, dar noi nu dorim asta. Intre timp, timpul trece… Este scris ca Creatorul inlocuieste un inger cu altul daca o persoana este incapabila sa stabileasca conexiunea corecta cu ceea ce ii este dat de Sus.

Este o problema, intr-adevar. Suntem incapabili sa interpretam corect starile normale prin care trecem constant. Asta depinde de sensibilitatea fiecaruia. Pot simti starea mea curenta ca o imensa tragedie, asa cum este scris: Virtuosul vede inclinatia rea a omului ca mare si puternica, ca un munte maret, in timp ce pacatosul o vede ca o mica amenintare. Totul depinde de sensibilitatea ta, de cat de mult acorzi atentie si nu iei toate detaliile de bune.

Aceasta este munca noastra: sa fim mai sensibili, sa ne trezim cu ajutorul grupului, care ne ajuta sa intelegem ca in orice moment al timpului avem oportunitatea de a avansa.

Asta nu inseamna ca ei imi tin cursuri de morala. Mai degraba, daca ei sunt toti intr-o stare de presiune constanta peste tot, atunci eu de asemenea primesc aceste vibratii de la ei si sunt coplesit de frica: Cum pot fi sigur ca nu pierd oportunitatea de a avansa cu ce imi este dat in fiecare moment?

Din partea a doua a  Lectiei zilnice de Kabbalah, 8.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: