O aventură uimitoare: atingerea scopului creației

760.2Întrebare: De ce Creatorul perfect a creat loc pentru poveștile dense ale naivilor, în design-ul Său? Dacă nu ar fi fost în design, nu ar exista nici în lumea noastră.

Răspuns: Inițial, Creatorul a creat lumina, care conține tot ceea ce a fost format de El și se află sub ea.

Fiecare nivel superior include toate nivelurile inferioare, astfel încât lumina superioară include întregul plan al creației, scopul său, metoda de implementare și starea sa finală.

Totul în creație există în această lumină sub forma unei înregistrări originale foarte precise. La fel cum în genomul uman există tot ce se poate spune despre trecutul, prezentul și viitorul omului. Dacă am lua toate genomurile de la toți oamenii și le-am conecta corect, am ști totul despre umanitate.

Este același lucru în ceea ce privește lumina superioară; conține totul.

Întrebare: Deci, este scenariul final care conține toate înregistrările?

Răspuns: Da. Acum totul ne este revelat ca și cum am fi într-un anumit stadiu de-a lungul drumului (pentru a ne oferi iluzia liberului arbitru) și se presupune că trebuie să atingem acest scop de unul singur.

Dar atunci când mergi înainte, propria ta cale se deschide pentru că ți se dau „obstacole”, pe care aparent le depășești și astfel dobândești un sentiment nou și începi să-l înțelegi pe Creator, să-L justifici, să te identifici cu El și asta merită deja ceva.

Ca urmare a parcurgerii acestei căi, devenim conștienți de cine ne-a creat, ce a făcut El pentru noi și simțim o recunoștință imensă.

Dar totul este predeterminat, desigur. Totul există inițial în forma sa supremă. Dar prin descoperirea acestui lucru, percepem totul ca pe o mare aventură.

Chiar și atunci când vizionăm din nou un film și știm deja sfârșitul și ceea ce duce la acesta, ne bucurăm în continuare de el. Mai mult, a doua oară când îl urmărim, ne bucurăm de el chiar mai mult decât prima dată.

KabTV „Fundamentele Cabalei”  02.10.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: