O capcana pentru Lumina

Intrebare: Ne petrecem intreaga viata urmarind morcovul, dar nu reusim niciodata sa-l prindem si sa-l tinem. Care este diferenta intre a urmari morcovul si eforturile noastre de a-L descoperi pe Creator?

Raspuns: Daca o persoana urmareste ceva, morcovul sau Creatorul, condus de dorintele sale egoiste, de primire, atunci nu va primi nimic. Conform legii creatiei, nimic nu poate intra in vointa de primire in afara de Kista de Haiuta – o mica parte de Lumina, licar, cu viata scurta, care ne da noua senzatia unei vieti mici, scurte.

Daca o persoana doreste sa simta o viata mai mare, acest lucru este posibil intr-o dorinta diferita. De exemplu, eu prind un peste cu o undita, un fluture cu o plasa, un animal si o pasare cu o capcana. Exista instrumente diferite pentru prinderea fiecarui tip de animal.

In acelasi mod, vointa noastra de primire a placerii nu poate simti nimic altceva decat aceasta viata mica, scurta. Ceva mai mare poate fi simtit numai intr-o capcana diferita, pe care trebuie sa o construim. O putem simti numai in dorinta de daruire.

Plangerea pe care ai exprimat-o in intrebarea ta este corecta. In dorinta mea naturala nu am posibilitatea sa fiu fericit. Pentru a fi fericit, trebuie sa-mi inlocuiesc dorinta de primire cu dorinta de daruire. De fapt, cel mai important lucru nu este dorinta ci implinirea.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 15.09.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: