O laudă nu este o linguşire

Rabash, „Puternică stâncă a mântuirii mele”: În cântecul de Hanuka spunem: „Puternică stâncă a mântuirii mele, să Te laud este o încântare; Restaurează Casa mea de Rugăciune şi acolo vom aduce jertfă de mulţumire”. Cântecul începe cu cuvinte de laudă „să Te laud este o încântare”, apoi începe cu cuvintele de rugăciune „Restaurează casa mea de rugăciune”.

Apoi, cuvintele de mulţumire şi laudă revin „şi acolo vom aduce o jertfă de mulţumire”.

Noi evaluăm, mereu, stările în funcţie de ordinea vaselor. La urma urmei, Lumina este în repaus absolut şi totul depinde de modul în care reuşesc să aliniez vasele între ele şi să le utilizez corect în conformitate cu măsurile corespunzătoare de „profunzime” şi „transparenţă”, sub o formă sau alta. În conformitate cu asta, aştept influenţa maximă şi cea mai eficientă a Luminii.

În mod similar, organizăm cererea noastră dacă, de exemplu, ne adresăm autorităţilor publice. Acest apel trebuie să fie corect formulat şi prezentat persoanelor „potrivite”, de la cele mai puţin importante, la cele mai importante şi, în caz de necesitate, în sens invers.

Dar, înainte de întoarcerea noastră spre Creator, trebuie „să dezvolt” recunoştinţa în mine, gradul de conştientizare a importanţei obiectivului, importanţa Dăruitorului şi măreţia Sa. Ea este proiectată pe impuritatea lumii noastre ca linguşire şi supunere, ca ajutor la a obţine ceea ce vrei. Totuşi, nu există favoritisme în spiritualitate, o ridic în ochii mei şi aranjez corect vasele mele, dorinţele mele. Astfel, mă apropii de El.

Oricum, schimbările nu se produc decât în vase şi Lumina rămâne neschimbată. Mulţumirea şi lauda nu sunt pentru a aduce satisfacţie Creatorului, ci pentru noi înşine, ele ne permit să ne apropiem de El. Dar nu pentru ca El să devină mai blând în ceea ce ne priveşte. Nimic nu se schimbă în El.

Acum, eu văd că El surâde, apoi devine furios. Cu toate acestea, indiferent de ce, dezvălui toate acestea în propria mea percepţie. Şi în El, toate chipurile sunt la fel, fără discriminare, fără nici o formă…

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala, 03.12.2013, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: