O retea sigura pentru acrobat

Cei patru sute de ani de exil ne-aau fost dati astfel incat sa putem plange pana atingem o rugaciune adevarata. Cand pana la urma strigi „ Ajutor!” , ajungi sa iesi din exil.

Deci, conflictul dintre „ coaja” si „ sfintenie” e despre o singura intrebare: Cine va domina? Va fi partea umana dintr-o persoana sau Creatorul care este intr-o persoana?

Acesta este punctul mijlociu neutru, numit treimea lui Tifferet, scoarța Noga. Creatorul domina partea superioara dupa cum este scris” Nu exista nimeni in afara de EL,” iar dedesubt, Faraonul, sau eu insumi.

Aici in punctul liber neutru trebuie sa clarificam multe lucruri, pentru ca de fiecare data Faraonul creste mai puternic si neaga controlul Creatorului. Asta se intampla dupa ce ai decis ca Creatorul ar trebui sa guverneze si tu esti cu totul sub dominatia Superiorului care face totul. Pentru un moment imi imaginez acest tablou in mintea mea.

Asta nu e usor deoarece constant sunt confuz despre cine este Creatorul care ma va face independent de dorinta mea de a primi. Altfel va trebui constant sa stabilizez tabloul realitatii din mine care este absolut imposibil si va trebui sa ne sprijinim pe un singur picior pe un singur stalp prercum un acrobat la circ. Doar puterea darurii imi poate furniza o retea atat de sigura si echilibrata.

De aceea, punctul libertatii noastre „ scoarța Noga” este revelata la cel mai de jos nivel, „punctul de mijloc al Tiffret,” care ne obliga sa raspundem intrebarii despre cine va domina si „ Cine este Stapanul ca sa ascult de vocea Lui?”

Din partea intai a Lectiei Zilnice de Kabbalah 25/4/2012, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: