O stea necunoascuta te asteapta

Nu este important daca inteleg corect ce citesc in carte sau cat de confuz sunt – ceea ce conteaza este dorinta mea de a intelege! Omul avanseaza datorita influentei pe care o primeste de la sistemul superior pe care il studiaza, despre care aude, in care doreste sa fie inclus, pentru care face tot felul de activitati, lucreaza cu mediul si disemineaza.

Treptat incepe sa simta sistemul de la distanta: Incepe sa inteleaga ca este Aba ve Ima, partile interne si externe, si Lumina Hassadim (Milei) sau Gevurot (fortele dure ale restrictiilor, limitarilor), care il influenteaza conform masuri in care el este inclus in sistem.

Este o lume completa si este imposibil de explicat cuiva care nu traieste in ea. La fel cum este imposibil sa explici pe scurt unei creaturi de pe o alta planeta ce se intampla in lumea noastra. Trebuie sa fie in ea, sa primeasca uneltele noastre, sentimentele noastre, inteligenta si gusturile. Daca imbratiseaza viata noastra, atunci dupa o vreme va absorbi tot felul de impresii din societatea care il inconjoara si va intelege ce se intampla in aceasta lume.

Este imposibil sa intelegi ceva doar prin cuvinte. Totul trece prin tine si lasa impresii asupra ta. Apoi vei intelege, asa cum se spune „un lucru dupa altul.”

Si noi suntem la fel. Trezind Lumina inconjuratoare in noi insine impreuna cu dorinta de intra in sistem, incepem sa simtim ce este in fata noastra: ca intregul sistem este bazat pe dragoste si daruire.

„Eu sunt pentru cei dragi mie” – pentru ca am tanjit sa daruiesc prin acest sistem alcatuit din prietenii mei. „Si cei dragi mie sunt pentru mine” – pentru ca atunci o sa incep sa simt cum Ma schimba cu ajutorul Luminii Inconjuratoare al aceluiasi sistem in care vreau sa intru. Si in acest fel are loc corectia mea.
Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 10/4/2011, Shamati 42

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: