Ordinul Creatorului către fiecare om

237Ar trebui să încercăm să-l vedem pe Creator în spatele fiecărui prieten, ascuns în spatele lui. La urma urmei, Creatorul se ascunde în acest mod; El nu are nicio imagine, nu are ocazia să se dezvăluie pe Sine. Acesta este motivul pentru care El construiește un astfel de anvelopă specială și se proiectează pe Sine prin prieten, prin omenire, prin univers, prin toate fenomenele acestei lumi, prin natura minerală, vegetale, animale și oameni.

Creatorul se află în spatele tuturor și, prin urmare, prin atitudinea noastră față de lumea minerală, vegetală și animală și umanitate, ne putem apropia de Creator. Trebuie doar să tratăm corect nivelurile mineral, vegetal și animal, adică să le folosim numai în măsura necesară existenței noastre.

Și cu umanitatea trebuie să ne raportăm prin iubește-ți aproapele ca pe tine însuți, prin care ajungem la iubirea pentru Creator. După cum este scris: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți, eu sunt Domnul”. Adică, Creatorul parcă semnează un ordin al Său către fiecare persoană pentru a ajunge la iubire. Prin el, ne corectăm sufletul, terminăm cu realitatea corporală pe care o vedem acum în fața noastră și începem să urcăm în lumea superioară.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 15.06.2021, „Avansare prin depășire”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: