Pe urmele cabalistilor catre Lumea Superioara

În timp ce citim articolele, noi trebuie să învăţăm să urmam gândul autorului, să tânjim sa intram în starile pe care invatatorii nostrii le descriu. Atunci când o persoană începe să se uite la un film captivant, ea uita de întreaga lume şi traieste cu eroii de pe ecran, experimentand tot ceea ce se intampla cu ei.

Acesta este modul în care trebuie să ne raportam la citirea textelor. Trebuie să ne anulam pe noi insine şi să aderam la autor, la starile sale din momentul în care a scris articolul şi la gânul sau, şi să curgem în mod constant cu acest gând, mentinandu-ne în el. Este ca şi cum eu nu exist, ceea ce înseamnă că ma agaţ de cărţi şi de autorii lor.

Nu avem nici o altă cale de a ajunge la invatatorii nostri. În acest moment, nu văd o astfel de disponibilitate din partea studentilor. Chiar înainte de lecţie, înainte de a citi textul, ar trebui să ne gândim că suntem pe cale de a face ceva special. Prin a citi sau a asculta un text scris de un cabalist şi prin a face eforturi constante pentru a ne mentine in gândurile sale, ne agăţăm de Creator.

Nu trebuie să ne gândim la altceva sau să avem orice alte calcule, ci pur şi simplu sa curgem cu cabalistul pe aceeaşi undă. Nu contează dacă am înţeles ceea ce spune textul sau nu. Mă simt ca un copil în braţele unui adult. Cineva m-a ridicat şi are grijă de mine. Astfel, încep treptat să cresc şi să înţeleg de ce şi cum se întâmplă totul.

În primul rând, aflu pur şi simplu ceea ce se întâmplă, iar după aceea voi înţelege motivele. Această atitudine este esenţială în timp ce citesc articolele.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala, 22/04/2012, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: