Poti sa devii intelept intr-o zi, participand la un congres de Kabbalah

Intrebare: Spui ca trebuie sa ma tin de prietenii mei pentru sprijin, dar daca eu studiez in mediu virtual si nu pot sa ma conectez cu prietenii live, in persoana?

Raspunsul meu: Poti sa participi la oricare dintre Congresele noastre; astfel, vei putea sa te conectezi cu prietenii cel putin o data la o jumatate de an sau la un an. De fapt, exista astfel de exemple in istoria straveche. Acum cateva mii de ani, o persoana care traia in desertul Negev venea la Ierusalim ca sa studieze Torah, doar o singura data pe an, timp de o singura zi. Nu putea sa stea mai mult, pentru ca era taran si trebuia sa lucreze la camp. Cand era o pauza, intre anotimpuri, el venea calare pe magarul sau la Ierusalim, studia o zi, iar seara se indrepta inapoi catre casa.

Omul acesta se numea Bar BiIoma-Student pentru O Zi, sau, mai precis, maestru pentru o zi, pentru ca intr-o singura zi, dorinta sa ii oferea o conexiune atat de puternica cu studiul, cu prietenii, cu Sursa si cu spiritualitatea, incat el a devenit un mare intelept.

Ca urmare, daca participi la un Congres in apropiere de tine o data pe an, asta ar fi egal cu a studia si a fi impreuna cu ceilalti timp de un an intreg.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed