Pregatirea pentru primirea Torei: Lumina Corectiei

Tora este forta corectiei si ne transforma spre echivalenta de forma cu Creatorul. Cand devenim similari cu Creatorul, ne numim Adam si fiecare dintre noi se numeste Ben-Adam (fiinta umana), in partea sa. Adam inseamna similarEdame, cu Creatorul. Astfel, o fiinta umana nu este una dintre miliardele care exista in lumea noastra, ci una care obtine echivalenta cu Creatorul.

Oricum, pentru a se ridica pe sine la nivelul Creatorului, pentru a implementa Tora, este necesara o dorinta arzatoare. Ne consumam cu preocupari pamantesti, deci cum am putea fi preocupati de aspiratia spre spiritualitate, cu ridicarea spre dimensiunea urmatoare? Asta este o parte din pregatirea pentru primirea Torei. Este scris ca Creatorul ne da Tora in fiecare zi. Asta inseamna ca este mereu gata sa fie folosita si ca asta depinde doar de dorinta noastra.

Astfel, inainte de toate, trebuie sa cultiv dorinta de a ma ridica de la gradul animal spre intrarea intr-o lume noua, care este lumea spirituala. Oricum, daca nu am aceasta dorinta, voi trai asemeni unui animal si nu voi observa acest lucru, pana cand nu voi simti o nevoie pentru asta, nu o sa doresc si nu o sa inteleg nimic din ceea ce trece dincolo de intelesurile acestei lumi. Altfel, as putea sa avansez deja spre lumea spirituala. Pana acum, nu aveam suficienta dorinta pentru a folosi aceste mijloace de intrare in dimensiunea Superioara. Asa ca, trebuie sa ma pregatesc pentru primirea Torei.

Doar daca dezvalui inclinatia rea in mine si imi lamuresc de ce am nevoie pentru ca sa o corectez, pentru a ajunge la Creator (iubire si daruire), ma pregatesc, ca sa primesc aceasta unealta numita Tora. Angajarea in Tora inseamna extragerea Luminii care Reformeaza din ea. Trebuie sa aspir catre ea si sa-mi doresc sa ma corecteze. Trebuie sa deschid o carte, ca si cand as primi din ea un medicament, fara de care sunt condamnat la moarte. Exista multi oameni care studiaza Tora in acest mod, in lumea noastra?

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Kabbalah, 17.05.2010, Care este pregatirea pentru primirea Torei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: