Promovarea prin elite

Întrebare: Cum se vor face schimbările în sistemul educaţional – prin iniţiativa guvernului de sus, sau presiunea din partea maselor de jos?

Răspuns: Liderilor le e frică numai pentru „scaunele” lor şi de nimic altceva. Dacă masele ies pe străzi şi încep să zguduie acele scaune şi nu dau doar foc maşinilor dar încep să facă acţiuni mai serioase, atunci liderii încep să le asculte cererile. Într-un final va trebui să fie de acord cu ele. Întrebarea este:  vom fi în stare să le oferim explicaţiile noastre pentru măsurile necesare? Va trebui sa facem asta cât de mult putem.

Într-un fel sau altul, va trebui să ajungem la lideri, dar din ambele sensuri: de jos, prin intermediul maselor care vor iesi în stradă, şi de sus, direct. În definitiv, noi vorbim despre un studiu global al lumii, despre schimbări şi educaţie, şi despre construirea unui sitem global de creştere în care toţi vor studia în timp ce vor primi un salariu pentru aceasta, mijlocul de întreţinere.

Acest învăţământ va avea loc în locul muncii, dar în realitate va deveni munca oamenilor în sensul spiritual. Fiecare persoană va atrage lumina în măsura forţei şi a capacităţii sale, iar asta va fi recompensa lui. În definitiv, lumina deţine toată abundenţa care poate fi.

De câţi oameni este nevoie pentru a asigura necesităţile vitale pentru toţi locuitorii Pământului? Îmbrăcăminte, hrană, construcţii, servicii – Tot ceea ce este necesar în contextul unei existenţe normale? De exemplu, oamenii vor lucra o jumătate de zi şi vor studia o jumătate de zi. Şi aşa vor face toţi.

Totuşi, asta poate fi înfăptuit numai prin intermediul liderilor, sau mai precis, prin opinia publică prin oamenii care gândesc, încluzând oamenii de ştiinţă, sociologii, cei din ştiinţe politice şi toţi cei care se ridică deasupra maselor, dar nu foarte sus. În definitiv, vârful este ocupat de „distrugători,” având în vedere că vorbi, de cercurile universitare.
Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala din 5/26/11, “Prefaţă la înţelepciunea Cabala”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed