Protectia voastra de Sus

Natura este impartita pe mai multe niveluri: mineral, vegetal (planta), animal, si vorbitor. In acelasi fel omul este compus din ele asemeni fiecaruia dintre noi. Aceste patru niveluri reprezinta cele patru stadii de dezvoltare a dorintei noastre de a primi pentru propriul beneficiu.

Suntem condusi in aceste stadii prin invidie, lacomie, si ambitie: de la dorinta de bogatie la dorinta de putere, si de la dorinta de putere la dorinta de cunoastere. Astfel evoluam de la un nivel la altul. Cu cat mai mare este ascensiunea unei persoane, cu atat mai multe oportunitati ii ofera natura pentru a gresi si a devia de la adevar. De fapt, cu cat este mai avansata o persoana, cu atat mai mult dezvolta diverse calitati care o fac mai vulnerabila si deschisa la diferite influente.

Cei sarmani sunt mai mult preocupti de bunastarea lor si de bogatie. Eroii care se lupta pentru putere sunt dependenti de parerea altora, in timp ce oamenii intelepti care ravnesc dupa cunoastere sunt plini de dubii si tot timpul cauta cate ceva, ca si cum nu ar fi niciodata multumiti.

Cu cat este mai evoluata o persoana, cu atat este mai mare sansa de a fi pusa in fata provocarii de a fi atras de o idee straina si a fi deturnat de la traseul direct, scurt, catre scop – adeziunea cu Creatorul. In Introducere la Cartea Panim Meirot uMashbirot, Baal HaSulam scrie ca dorinta sanatoasa a persoanelor avansate se sparge si ei incep sa urmareasca bogatia, puterea, si faima, uitand astfel ca acestea reprezinta sfarsitul persoanei. In acest punct, doar norocul si protectia de Sus pot ajuta.

Stim ca au existat persoane care au avut o dorinta adevarata (spiritual), dar chiar si ei au sfarsit sub greutatea preocuparilor pamantesti. Prin urmare, trebuie sa va examinati in amanunt dorintele voastre: Sunteti absolut siguri ca scopul este important pentru voi, atat de important incat restul lumii nu exista?

Creatorul asista persoana pe aceasta cale, doar daca aceasta traieste in constanta teama de a nu devia de la calea potrivita. Aceasta frica spiritual ii aduce asistenta de Sus. In aceasta stare, o persoana intelege ca sufletul sau este in mana Creatorului.

Din partea 4 Lectia zilnica de Cabala, 29.07.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMashbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: