Punctul de crestere spirituala de deasupra mea

Dacă avem nevoie să ne ridicam deasupra acestei vieţi catre intenţia de dragul daruirii, atunci indiferent de cât de rea este viaţa pe acest plan, putem crea cele mai favorabile relaţii cu Creatorul deasupra ei. Această condiţie indică deja punctul iniţial de ascensiune de la nivelul de senzatii fizice, animalice la nivelul intenţiilor spirituale.


Există două niveluri: nivelul senzaţiei şi nivelul intenţiei, care este, de asemenea, un nivel senzorial, dar este conectat cu Dăruitorul. În senzaţie, în dorinţa, mă pot simţi bine sau rău. În timp ce, cu intenţia, poate fi pentru binele meu sau pentru binele Creatorului.

Dacă vreau să ajung la libera alegere, am nevoie sa lucrez la nivelul intenţiei. Nu contează ce se va întâmpla la nivelul dorinţei mele-  am nevoie sa ma ingrijorez doar cu privire la intenţie. Jos poate fi o viaţă foarte rea şi Sus, la nivelul intenţiei, obtin bunătatea şi îi mulţumesc Creatorului. Dacă pot face acest lucru, este un semn că am atins intenţia de a darui, „Lishma.”

M-am ridicat deasupra dorinţei mele, desprinzandu-ma de ea, restricţionand-o şi oprindu-ma sa leg de mine tot ceea ce este bun şi rău. Mă uit la mine dintr-o parte şi vad cum se simte aceasta masina, parametrii şi condiţiile sale. Şi atunci înţeleg cum trebuie să lucreze de dragul a altceva. Acest lucru înseamnă că am deconectat-o de la mine.
Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala, 20/12/2011  „Introducere la TES”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: