Putem realiza acest lucru astăzi

Baal Hasulam, articolul Arvut (garanția mutuală): Și, odată ce întreaga națiune a acceptat în unanimitate și a spus: ”Vom face și vom auzi”, fiecare membru al Israel a devenit responsabil ca nimic să nu lipsească oricărui alt membru al națiunii. Doar atunci ei vor deveni vrednici de primirea Torei, și nu înainte.

Exodul, 24:7: ”Vom face și vom auzi” la Muntele Sinai se referă la acceptarea garanției. Doar în măsura dezvăluirii vasului dorințelor deteriorate, că suntem de acord să ne conectăm pentru a ajuta pe fiecare prieten să corecteze dorințele și să se apropie de scopul creației, pentru a atinge adeziunea cu Creatorul, și că vom atrage Lumina care Reformează. Aceasta corectează vasele noastre și le punem în cadrul garanției reciproce.

În acest timp, tot restul dorințelor care nu pot intra în cadrul garanției este lăsat deoparte. Asta înseamnă că, garanția este condiția pe care trebuie să o atingem la fiecare nou nivel.

În acord cu garanția dintre noi, de fiecare dată primim Lumina care Reformează, care ne corectează, apoi descoperim Creatorul, Maestrul, efectuăm acțiunea pentru dăruire, ajungem la adeziune și continuăm mai departe. La fiecare nivel, există condiții pentru garanție care trebuie să fie menținute conform nivelului care este atins. Și, în acest vas care este numit garanție, primim Lumina care Reformează.

Dar, cum pot fi un garant pentru cineva dacă nu am nici o putere; nu sunt dincolo de timp, nu văd trecutul, prezentul și viitorul, și nu am nici o posibilitate de a le schimba? Nu pot schimba dorințele mele. Deci, cum pot să fiu obligat să fiu garant pentru cineva?

Garanția înseamnă că eu sunt pregătit să mă alătur vouă cu toate forțele disponibile, dar trebuie să atrag Creatorul la asta. Căci, cine sunt eu pentru a fi în măsură să fiu garant?

La bancă semnez o garanție pentru un prieten în speranța că va fi în măsură să plătească. În cel mai rău caz, dacă nu poate rambursa împrumutul, voi plăti în vreun fel. În timp ce aici, nu sunt în măsură să fac față. Cum pot să fiu eu un garant pentru a atinge conexiunea, pentru a atinge adeziunea, pentru a atinge scopul spiritual? Trebuie, în locul Creatorului, să semnez garanții ca acestea, altfel este o minciună!

Cum este posibil să-mi ceară ceva de genul acesta atunci când, chiar în această lume, am probleme în a înțelege ce se întâmplă aici? Cu atât mai mult, eu nu sunt responsabil de ceea ce se întâmplă la nivelurile spirituale. Avem, deci, nevoie de o forță mai mare în mijlocul garanției noastre.

Eu nu atrag mai multă Lumină decât ceea ce am nevoie pentru a fi un garant pentru ceilalți. Cer ajutorul și cooperarea Creatorului pentru a ajuta pe toată lumea. Aceasta este ceea ce putem face astăzi!

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala, 30.05.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: