Realitatea Umana

Garantia reciproca este un spatiu special intre noi, dorinta noastra comuna. Toate revelatiile spirituale au loc acolo. Si daca nu exista un asemenea spatiu, nu exista dorinta comuna, ci doar dorintele noastre egoiste. Construim acest spatiu comun, in masura in care eu ma anulez si intru in dorinta colectiva, tu te anulezi si te asezi si tu acolo si asa face toata lumea. Altfel, nu exista!

Vasul in care putem primi Lumina nu este gata facut; trebuie sa-l construim, trebuie sa aspiram la unitate. Cultivand unitatea noastra, de la 0 la 125 de grade, noi percepem la fiecare grad o noua imagine, il descoperim mai mult pe Creator. Toate cartile sacre (Tora, Zoharul, etc.) ne povestesc exact despre asta: masura conexiunii pe care o cream prin schimbarea raului nostru si a respingerii unuia fata de celalalt in iubire si unitate. Astfel, intreaga Tora este compusa din povesti care descriu cum sa descoperim si sa corectam raul.

Simtim lumea noastra in locul unificarii si al absentei sale; simtim separarea noastra si nu Creatorul, Unicul. Totusi, chiar si aceasta lume rezida in acel loc dintre noi, cu o singura diferenta: Aici, noi descoperim gradul spargerii unicitatii noastre si absenta Creatorului.

Intre timp, unitatea actioneaza ca o rezistenta care se conecteaza la plus si minus. In interiorul ei, egoul meu, respingrea mea pentru ceilalti, este ascunsa. In plus, eu fac un efort pentru a ma uni. Facand asta, creez o rezistenta intre respingere si efort. Si cu cat mai mare este aceasta diferenta, rezistenta intre ele (credinta deasupra ratiunii), cu atat mai mult este relevata Lumina.

Aceasi lege se aplica electronicii si lumii spirituale. In final, toata Natura consta din plus si minus sau in forta daruirii si a primirii. Singura modalitatea de a le conecta este printr-o rezistenta, care poate fi orice primitor. Acest primitor este Adam pe care il construim: sufletul nostru.

De aceea, pe de o parte, avem forta spargerii si, pe de alta, forta eforturilor noastre de a crea unitatea. Dar ea nu anuleaza spargerea; ne unim chiar deasupra ei! Ca rezultat, cream un spatiu unde Lumina care se extinde de la cele doua linii, plus si minus, este capabila sa lucreze si incepe sa ne influenteze. Prin aceasta munca, noi construim: realitatea umana.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Cabala 20.09.10, Studiul celor zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed