Recunoscand maretiea oportunitatii

Haideti sa ne amintim fiecaruia dintre noi si sa fim inspirati de maretia telului spiritual si de mediul inconjurator care aspira la acesta; haideti sa apreciem aceasta unica oportunitate pentru liberul arbitru care ne-a fost prezentat. Cati oameni din lume pot actiona liber? Daca toti urmeaza orbeste comenzile naturii lor, atunci nimeni nu actioneaza cu adevarat. Daca sunt complet guvernat de Sus, atunci eu nu exist, asa cum este spus: Am venit si, nu exista niciunul.

Sunt miliarde de oameni in lume, dar ei nu exista, deoarece niciunul dintre ei nu este liber in actiunile lui. Fara liberul arbitru al unei persoane nu exista lumi, nu este nimic altceva decat Lumea Infinitului. Privitor la Creator, nimic altceva nu exista. Numai o persoana care duce o actiune libera, exista. Imagineaza-ti aceasta poza a lumii: un gol total. Numai putine dorinte care se ridica si sunt capabile sa faca actiuni libere se impun in ea.

Tu, de asemnea, ai o oportunitate de a dobandi libertate si de a deveni Uman. Haideti sa recunoastem maretia acestei unice oportunitati.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Kabbalah 23.06.10, Introducere la Studiul celor Zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: