Renaşterea iubirii

Iubirea s-a transformat într-un concept steril, lipsit de sensul real. Reflectând la asta, ne întoarcem de la esenţa sa profundă, care este diametral opusă examinării banale. De fapt, noi vorbim despre întreaga creaţie, toate lumile, întreaga realitate, cum să aliniem toate forţele opuse în mod corect. Cu toate acestea, astăzi, acest cuvânt neagă complet o atitudine serioasă.

De fapt, dragostea este puterea unităţii. Nu o confundaţi cu sentimentele şi asocierile pe care lumea noastră egoistă le declanşează. Aici, noi „iubim” ce ne place, ne umple, dar adevărata dragoste este esenţa unui parteneriat între Creator şi creatură, între părţile opuse, între „plus” şi „minus” pentru diferite niveluri din natură: mineral, vegetal, animal şi uman.

Iubirea este o forţă particulară de ordin superior, care uneşte pozitivul de negativ. Este spus că „acoperă toate păcatele”, adică diferenţele dintre contrarii. Este al treilea factor care le uneşte într-unul singur. Este vorba despre linia mediană care ne-a fost dată de Sus. Este forţa Creatorului care nu aparţine nici lui „plus”, nici lui „minus”.

Este în această lumină de care avem nevoie pentru a interpreta faimosul principiu al iubirii pentru ceilalţi ca iubirea de sine. Noi şi ceilalţi suntem opuşi şi, de aceea noi avem nevoie de a treia forţă care ne conectează. Asta e atunci când începem să ne iubim unul pe altul ca pe noi înşine. În plus, acest principiu apare ca o datorie de a revela Creatorul, de a adera la El. La urma urmei, pentru a depăşi ura pentru ceilalţi, trebuie să apelez la Creator pentru Lumina care Reformează, astfel că El devine un partener, mărturia conexiunii mele cu ceilalţi, întărită şi garantată.

Astfel, într-o primă etapă, aderarea la Creator este mijlocul nostru pentru unitate şi atunci, înţelegem că toate rupturile dintre noi sunt proiectate numai pentru a revela Creatorul şi a adera la El. În plus, noi aderăm la El pe baza nici pozitiv, nici negativ, ci pe baza mijlocului dintre ele. De aceea este necesar să căutăm centrul grupului de zece, grupul cuiva şi aici, numai aici, să cerem Lumina care Reformează.

În cele din urmă, totul este unit într-o singură acţiune.

 

Partea a treia a Cursului zilnic de Cabala, 29.05.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed