Respiratie artificiala

232.08Creatorul se așteaptă să ne unim de fiecare dată din ce în ce mai corect peste întunericul din ce în ce mai mare care crește zi de zi. Nu ne temem de acest întuneric și ne putem susține deja unul pe celălalt, așa cum se spune: „Fiecare își ajută prietenul ”.

Singur, fără prietenii mei, nu aș putea urca. Uneori venim la clasă complet goi, fără nici o sclipire în inimile sau în capul nostru. Dar când ne angajăm în munca cu ceilalți, primim o trezire de la ei.

Și acest lucru este corect. Nu vă fie frică sau rușine de asta. Acesta este ceea ce se numește centrul creației, când eu, gol, deziluzionat și incapabil să fac ceva, primesc forță din conexiunea cu prietenii mei și încep să mă trezesc ca prin respirație artificială.

Trebuie să ne simțim din ce în ce mai dependenți de grupul de zece care ne dă viață. Fără grupul de zece nu există viață, ci doar existența animalelor condamnate la moarte.

Acest perioadă a vieții în corpul animalului ne este dată pentru crea un canal de la fiecare dintre noi la centrul grupului de zece și între toate grupurile de zece la centrul lor comun până când totul este conectat împreună cu generațiile de cabaliști din trecut. Treptat, cu toții ne vom strânge într-un singur punct în centrul lui Adam HaRishon. Este ca și cum am întoarce înapoi covorul care a fost desfășurat pentru noi, și astfel vom atinge măreția Creatorului.

În acest mod ne putem înțelege dependența faţă de alții, pentru că salvarea noastră este doar grupul de cei zece. Toți cei care eșuează în conexiune sunt aruncați în viața animal și cine știe dacă au șansa de a se întoarce.

Prin urmare, este necesar să se întărească conexiunile în grupul de zece cât mai mult posibil. Și să cadem în fiecare zi în tot mai mult egoism, dar conexiunea de ieri ne va ajuta astăzi. Când sunt în cădere, rămân cu o înregistrare (Reshimo) din conexiunea de ieri cu prietenii mei, care mă reînvie și construiește fundamentul pentru o nouă stare spirituală.

Prin urmare, coborârile nu sunt mai puțin importante decât ascensiunile, deoarece avantajul luminii este dezvăluit din întuneric. Cu cât întunericul este mai mare, cu atât este mai mare lumina și, la joncțiunea dintre lumină și întuneric, ni se descoperă măreția și importanța Creatorului, țesute din amândouă, ca în: „Eu sunt Domnul și nu mai există altul. Cine formează lumina creează şi întuneric. ”

Din Lecția zilnică de Cabala din 03.02.2021, „Măreția Creatorului din cei Zece” (Pregătirea Convenției 2021)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: