Ridica-ti privirea

Toata munca incepe aici, in aceasta lume si in acest timp. Am atins starea in care dorinta noastra de a ne bucura a crescut, a evoluat complet la nivel corporal, iar acum putem  incepe sa o percepem comparand-o cu  dorinta de a darui. Cu alte cuvinte, am terminat dezvoltarea la nivel mineral, vegetal si animal, si acum trebuie sa incepem sa ne dezvoltam la gradul uman care include doua forte: primirea si daruirea.

Inainte, am avut o viziune complet “plata”; am vazut in jurul meu doar ceea ce imi aducea beneficiu si luam pentru mine, si pe cei pe care ii puteam folosi. Am actionat doar cu dorinta de a ma bucura, care este baza nivelului mineral, vegetal si animat. Astfel, nu aveam nici un fel de “impartiri” si indoieli; era doar o singura directie: cum sa reusesc mai mult in dorinta egoista.

Asta inseamna o viata fizica fara a tine cont de viata publica, pe care niciodata nu am dezvoltat-o pana acum. Intotdeauna priveam societatea ca un obiect pe care sa il folosim. Totusi, acum dorinta de a darui se trezeste si se manifesta in noi. Nu putem rezista acestei dorinte si trebuie sa tinem cont de ea.

Pentru prima data in istorie, intreaga umanitate intra intr-o stare in care dorinta de a primi si dorinta de a darui trebuie sa fie intr-un echilibru controlat. Daca nu stabilim un echilibru, ajungem la revolutii si criza.

Astfel, cel mai important lucru pentru noi este sa cream un mediu corect pentru intreaga umanitate. Grupul nostru trebuie sa fie primul care sa fie un exemplu. Astfel, cresterea noastra “de jos in sus” incepe, in timp ce inainte de asta ne dezvoltam doar in plan orizontal.

Apoi vom dezvalui interactiunea corecta intre dorinta de a primi si dorinta de a darui, Malchut si Bina, in dorintele noastre sparte. Ca sa obtinem asta, cerem Lumina care Reformeaza. Este ca si cum arat: aici este egoismul meu, si as dori sa actionez diferit si sa ma conectez cu ceilalti, sa particip la munca comuna.

De aceea cer ca Lumina sa vina si sa imi corecteze dorinta, sa stabileasca un echilibru si o reciprocitate in sistem astfel incat sa putem darui unul altuia, sa facem concesii si ne conectam. Apoi Lumina vine si ne duce inapoi la sursa. Se numeste corectia  “de jos in sus” pe care trebuie sa o indeplinim.
Din partea a 3 a a Lectia zilnica de Cabala 5/30/2011, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: