Sa atingem viteza Luminii

Putem sa schimbam doar viteza cu care inaintam si cat de repede trecem prin diversele stari, in dezvoltarea noastra. Un animal nu are experienta schimbarii, in timp ce o persoana da, caci la o persoana, dorinta egoista creste de la o zi la alta. De la inceputurile omenirii, de-a lungul multor vieti, dorinta noastra egoista a crescut de la sine. N-am fost constienti de ea si n-am putut sa facem nimic cu privire la ea. Insa acum trebuie sa participam la procesul de a ne crea noile dorinte pentru daruire. Acest lucru sta in puterile noastre. Putem sa schimbam viteza cu care progresam, prin propriile noastre eforturi.

In functie de viteza, vom sti catre ce obiectiv inaintam si ce simtim cu privire la acesta. Il dorim sau nu? Daca nu dorim schimbarea, atunci pasim pe calea suferintei. Daca o dorim, pasim pe Calea Luminii. In afara de viteza cu care inaintam, nu putem sa schimbam nimic. Ceea ce ne ajuta, in acest proces, este Lumina Inconjuratoare pe care o atragem in timpul studiilor noastre si a analizei de sine pe care o facem prin intermediul grupului. Cat de repede putem sa ne clarificam dorinta depinde numai de cat de repede putem sa ne unim.

De aceea este scris: Vom face si vom auzi. Putem sa facem actiuni fara sa intelegem toate detaliile marunte. Dar trecand mai intai dincolo de ratiunea noastra, ca si copiii, in cele din urma dobandim cunoastere si perceptie. In cateva luni, persoana incepe sa discearna in interior anumite schimbari si anumite stari. Acesta este rezultatul caii pe care a mers, desi prin ce anume a trecut nu i-a fost cunoscut dinainte. Tot ce trebuie sa facem este sa urmam recomandarile cabalistilor, pentru a grabi toate schimbarile necesare.

Din partea 1 a Lectiei zilnice de Cabala, 21.07.10, Articolul Si a fost seara si apoi a fost dimineata

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed