Să cobori urcând

Întrebare: Când îmi verific integritatea, văd că nu pot să fiu constant preocupat de garanţia reciprocă. Mi se pare mult mai uşor să iau câteva exemple concrete, exterioare şi să le însemnez în jurnalul meu.

Răspuns: Şi asta e bine. „Bifările” sunt şi ele necesare. Până la urmă, drumul nostru este tot despre recunoaşterea răului. Problema este că noi cu greu vedem că avansăm.

Mă simt prost, dar încă vin şi studiez şi particip la activiăţile grupului. Sunt disperat, neajutorat, şi lipsit de intenţie, dar merg înainte. În acelaşi timp, nu înţeleg că este Lumina care acţionaează astfel asupra mea. Dacă nu ar fi Lumina nu aş fi capabil să mă mişc. Aş fi în colaps.

Astfel eu experimentez urcuşuri şi coborâşuri simultan. Cu toate că te simţi disperat, tu poţi totuşi să continui. Chiar dacă simţi lipsă de respect şi regrete, tu totuşi îţi îmbrăţişezi prietenii şi cânţi cu ei. Dacă te mişti în mod constant mai departe, câzând dar şi urcând, acestea nu sunt perioade separate de disperare şi încurajare ,care se schimbă din timp în timp, ci sunt două linii opuse una faţă de cealaltă, iar între ele este amplitudinea stărilor în care te afli. Acesta este deja un semn de avansare.

Tu ar trebui să înţelegi că dacă eu recunosc răul în mine mai mult azi, este deja un pas mare mai departe, fiindcă este Lumina cea care dezvăluie în mine ceea ce nu am putut vedea înainte. Ieri, am crezut că nu te urăsc în niciun fel, iar azi, sunt surprins să descopăr că te-am tratat rău. Mâine voi simţi părere de rău că nu mă pot schimba.

Pe de o parte, asta mă face să mă simt şi mai disperat, iar pe de altă parte, ar trebui să-mi spun: o clipă, de unde vin toate astea? Mă simt rău fiindcă fiindcă este peste mine un flux mare de Lumină. Deci acesta este semnul că sunt în câştig, cresc, iar înclinaţia rea, creşte cu mine, în competiţie cu mine.

Calitatea de rău revelată în mine, este un semn de avansare. Nu este uşor să obţin asta şi o astfel de descoperire costă scump. Până la urmă, eu obţin o comoară mare şi până la final, descopăr spargerea şi cum să o corectez.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 10/31/2011 „Iubirea pentru Creator şi iubirea pentru fiinţa creată”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: