Să fii pregătit pentru noul an

Pentru a ajunge la gradul următor, care este numit „Noul An”, trebuie să fim pregătiţi pentru noua calitate de dăruire. Şi aceasta soseşte atunci când persoana egalizează negru şi alb, fiind deasupra ecranului, deasupra dorinţelor egoiste.

Nimic nu o împiedică să dăruiască, nimic nu are importanţă – ea nu stabileşte condiţii, doar să fie în măsură să dăruiască şi acest lucru este întotdeauna posibil. Prin urmare, când o persoană atinge starea când vrea doar să dăruiască şi este capabilă să dăruiască, atunci ea a corectat şi s-a pregătit pentru nivelul următor, pentru noul an.

Toate pregătirile pentru noul an înseamnă dorinţa de a munci în întuneric şi lumină în mod egal, în toate dorinţele şi gândurile care se dezvăluie astăzi în mintea şi inima noastră. Şi, când vom termina acest grad şi vom putea să dăruim deasupra acestui întuneric, deoarece dăruirea nu se aplică pentru noi, sentimentelor noastre, vom ajunge la rugăciunea perfectă.

Singura mea dorinţă este de a aduce plăcere Creatorului, care este lucrul cel mai important pentru mine. Aceasta înseamnă că eu stabilesc Creatorul, care domneşte peste întreg pământul (Eretz), peste întreaga mea dorinţă (Ratzon). Deasupra tuturor dorinţelor mele în propriul meu interes, oricare ar fi, există Creatorul care este cel mai important pentru mine.

Aceasta înseamnă că Îl fac să domnească peste toate dorinţele mele şi nu contează ce se întâmplă în ele, nu mă îngrijorez. Lucrul principal pentru mine este a mă ridica şi Creatorul. Aceasta simbolizează sărbătoarea debutului noului an şi rugăciunile sale: Regele căruia adresăm rugăciunile noastre.

Înainte de sărbătoare, pe parcursul lunii precedente Elul, trebuie să ne pregătim astfel încât să ajungem la începutul anului. Altfel, nu există niciun început de an, nu există timp în lumea spirituală. Astăzi, noi celebrăm începutul noului an. Această sărbătoare a apărut ca o ramură a rădăcinii spirituale. Dar, dacă ne ridicăm prin această ramură pentru a ajunge la rădăcină, noi putem celebra noul an în orice moment, în orice zi, care va deveni începutul unei noi măsuri pentru noi.

În total, există 70 de grade (HGT NHYM de Zeir Anpin) şi trebuie să le urcăm pe toate. Malchut trebuie să respecte această scară. Un nou an începe la fiecare etapă, astfel încât viaţa unei persoane este estimată la 70 de ani.

Din prima parte a Cursului zilnic de Cabala, 04.09.2013, Shamati 122

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed