Șapte miliarde de exilați

Astăzi suntem atât în exil spiritual, cât și material, deoarece nu există conexiune între noi, nici o lumină de răscumpărare nu strălucește printre noi și Creatorul nu se dezvăluie în nici o conexiune între noi.

Fără îndoială că acest lucru este considerat exil. Faptul că noi suntem pe teritoriul statului Israel nu arată nimic. Pământul Israel este un popor unit de o dorință comună direct la Creator (Yashar-El). Noi suntem în exil dar, în ciuda acestui lucru, încercăm să realizăm răscumpărarea, adică să corectăm dorințele noastre pentru a dărui și a descoperi lumina în ele.

Lumea întreagă, cele șapte miliarde, este în exil în raport cu starea viitoare a răscumpărării. Deoarece ei așteaptă să descopere lumina de răscumpărare, să descopere Creatorul și să vadă toată realitatea infinită, toate lumile. Dar, așteptând asta, ei sunt în exil.

Există oameni ca noi care simt că sunt în exil, dar tot restul nu o simt. Ca în Egipt, erau oameni ca ei și mai erau alții. Unii oameni nu se considerau în exil și doreau să rămână acolo.

Esențial este de a înțelege că suntem o dorință de primire, care este într-o stare de distrugere, de exil. Prin gradul de corectare și ridicarea scânteii deasupra dorinței de primire, răscumpărarea sosește. Este necesar să interpretăm aceste concepte în acest mod și să nu le atribuim corpului nostru, acestei lumi imaginare.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala, 27.03.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: