Slihot – Timpul Pocaintei

De ce, in timpul celor Zece Zile ale Pocaintei (Penitentei) – (Slihot), dintre Anul Nou (Rosh Hashanah) si Ziua Ispasirii (Iom Kipur) ne putem vedea ca pacatosi complet? Un pacatos complet (Rasha Gamur) va obtine cu siguranta pocainta, Slihot. Dar noi nu putem sa ne simtim asa, decat daca Lumina vine si ne arata adevarata noastra natura.

Suntem deja complet pacatosi, doar, ca nu recunoastem asta, pentru ca nu este suficienta Lumina. Cu alte cuvinte, pentru a deveni pacatos nu trebuie sa comitem niciun pacat, deoarece noi suntem deja in ele. Ne lipseste doar faptul ca nu suntem constienti de ele. Nu mai este nimic din ceva ce nu am facut in egoismul nostru: furt, crima si clevetiri, dar nu am realizat ca sunt pacate, raul din noi. Si, intr-adevar, nu este un pacat faptul ca Tora vorbeste despre si ceea ce implica Creatorul.

A te pregati pentru pocainta inseamna sa incerci sa te unesti si prin unitatea noastra sa atragi Lumina care Reformeaza. Apoi, ne vom dezvalui pacatele, disponibilitatea noastra de a fi Unul. Singurul pacat care exista este numai refuzul nostru de a fi in unicitate. De fapt, o persoana va face orice, chiar va muri, mai degraba, decat sa se uneasca cu ceilalti!

SI atunci cand o persoana realizeaza ca nu este nimic mai important decat asta, dar ca nu are nicio dorinta sa o faca, este gata sa se pocaiasca. Ne lipseste doar constientizarea raului nostru, pentru a fi in stare sa strigam si sa cerem puterea de a ne uni, sa cerem forta iubirii si a corectarii.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 14.09.10, Pregatire pentru primirea Torei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: