Stabilind Legatura Cu Eu-l Nostru Spiritual

Notiunile folosite in Kabbalah difera de orice ne-am obisnuit in viata noastra de zi cu zi. In Kabbalah, Creatorul este Forta de a darui, Forta Universala a Naturii. Noi existam in Natura, in Creator, si trebuie sa cerem Naturii sa ne ajute sa ne ridicam deasupra cunoasterii noastre, deasupra calitatii de a primi.

O persoana isi doreste sa primeasca pentru binele propriu si sa se implineasca cu tot ceea ce pare atractiv. La o anumita treapta totusi, incepe sa se analizeze si apoi vede ca strategia sa fara sfarsit pentru implinirea personala este inutila. Se va simti obosita de cautare, va simti ca este falsa si ca nu duce niciunde. Realizeaza ca exista ceva mai presus de gandurile de autoimplinire si de a fi sclavul acestor ganduri.

Persoana ajunge apoi intr-un loc unde va cere Creatorului sa-i inlocuiasca aceasta calitate, asa incat sa poata incepe sa traiasca deasupra naturii sale si deasupra trupului sau, care-l controleaza si-l forteaza sa primeasca. Va incepe sa-si stabileasca alte teluri si sa caute noi orizonturi, intrucat acum isi doreste contactul cu Forta Superioara, forta de a darui.

Doreste ca goliciunea sa interioara sa fie umpluta de acea Forta, sa primeasca raspunsuri la intrebarile sale de la acea Sursa de nadejde, eterna si perfecta. Are nevoie sa simta ca face lucruri care merita cu adevarat. Persoana isi da seama ca inainte de aceasta realizare, facea greseli si se arunca de la o dorinta la alta. Dar acum isi doreste stiinta adevarata a vietii si a lumii in care traieste.

Totusi, traieste inca intr-un corp, nu intr-un suflet, si mintea “animala” a persoanei se gandeste doar la nevoile trupului. Cu scopul de a primi un raspuns de la Creator, persoana are nevoie de a initia o noua dorinta- deasupra trupului, deasupra “animalului”.

Persoana trebuie sa ajunga intr-o noua dimensiune si sa stabilieasca o legatura cu Eu-l sau spiritual si cu Creatorul – Forta eterna care-l guverneaza pe el si pe toti cei din jur.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: