Sufletul colectiv: Sunt eu in totalitate sau eu sunt doar parte a lui?

In timpul propriei corectii, fiecare suflet isi imbunatateste conditia de suflet colectiv, si facand aceasta, ii ajuta si pe ceilalti sa se corecteze; ei in schimb isi aduc contributia la corectarea sufletului comun. In primul rand, fiecare trebuie sa inteleaga radacina acestui suflet prin a aduce gena spirituala (Reshimo) la propria corectie finala (Gmar Tikun Prati). Starea noastra individuala corectata este atunci, angajamentul nostru complet la sufletul comun al lui Adam HaRishon.

Deci ce este atunci, sufletul comun Adam HaRishon? Sunt eu in totalitate, sau sunt parte a lui? Sufletul comun sunt eu cu totul, iar toti ceilalti sunt perfecti deja. De la ei imi iau eu dorinta pe care trebuie sa o umplu. Sunt ca un mic organ al corpului care trebuie sa participe la munca intregului corp, prin munca mea. Prin urmare, tot corpul este revelat in relatie cu mine, dar doar in masura in care il umplu.

Presupunand ca sunt legat la sistemul vascular, limfatic sau nervos. Descopar doar partile care sunt in legatura cu aceste sisteme. In acest fel, descopar intregul sistem a lui Adam HaRishon, care este in legatura cu mine. Invecinez aceasta imensa dorinta a sufletului comun, mie. In relatia cu altii, devin ca o mama. ZAT de Bina, sau cu alte cuvinte, ca o vaca ce doreste sa isi hraneasca vitelul. De fapt, trebuie sa ii umplu cu roadele muncii mele.

Deci, incep sa trag dorintele lor in mine. Aceste dorinte neumplute au golit spatiile care cer umplerea mea. Sunt neumplute pentru ca nu mi-am terminat munca. Cand o fac, incep sa simt intregul sistem Adam HaRishon.

De fapt, acesta este vasul spiritual al vointei mele. Pare ca este localizat in altii, dar este in mine. Se doveseste ca lucrez ca si Creatorul, care doreste sa umple creatiile. Actionez prin daruire in relatia cu aceste dorinte straine, si ele sunt pentru mine, cele pe care le primesc. Deci, ma unesc cu ei si ii tratez pe ei cu iubire, asa cum Creatorul trateaza intregul suflet comun.

Totusi, ma conectez doar cu acea sectiune a sufletelor care este relationata cu mine sau cu sistemul pe care eu il umplu. In acest fel, ating starea in care ma simt ca intregul Adam HaRishon si, prin el, il descopar in intregime pe Creator. Pe masura ce ma identific cu sistemul comun, Adam HaRishon, cu care sunt capabil sa ma unesc – si pe masura ce contribui cu munca mea, la fiecare parte – ma unesc cu toate aceste parti in forma corectata.

De fapt, toti sunt corectati, in afara de mine. Se dovedeste ca eu dezvalui Adam HaRishon, ca ceea ce este, si dobandesc viata acestui suflet care este Malchut a Lumii Infinitului. Aceasta este maniera in care fiecare persoana trebuie sa se realizeze. Trebuie sa isi corecteze atitudinea individuala, egoismul personal, si sa absoarba dorintele altora, sa simta ca sunt ale sale, sa le umple, si prin ele, sa atinga intregul sistem Adam HaRishon. In acesta descopera in intregime Creatorul.

Din partea 4 Lectia zilnica de Kabbalah 02.06.10, Articlul Ce nivel trebuie sa atinga cineva?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed