Suntem copii care nu se aseamana Mamei noastre Natura

Sperăm că cunoasterea pe care o vei obţine la cursul de educatie integrală te va ajuta sa intelegi toate aspectele vieţii, mai mult decât crezi. Să vorbim despre forta daruirii pe care vrem s-o obţinem şi ce ne dă aceasta. Daruirea constituie ajutor, atenţie, includere in punctul iubirii, care este cea mai mare forţă dintre toate. O persoană poate dezvolta toate aceste calităţi prin construirea unui mediu corect, care ii va arăta în mod constant un exemplu şi, prin urmare, o va schimba.

De-a lungul evolutiei ne-am dezvoltat prin forta egoismului care ne-a împins înainte. Această forţă dezvoltă dorinţa de a primi plăcere în noi, datorita careia ne luptam pentru cunoaştere, putere şi dominaţie. Ne simtim gelosi pe alţii şi dorim să obţinem tot ceea ce au. Şi acesta este modul în care ne dezvoltam. Pe seama acestei forţe, dobândim cunoştinţe despre această lume; ne simtim confortabil în ea şi chiar începem să o controlam. Problema este că, fără a echilibra forta noastra egoista, cu forta daruirii, care există în natură, existăm în mod constant sub influenţa unei forţe distructive a egoismului. La urma urmei, dacă ne străduim numai pentru primire, atunci aducem mediul nostru, societatea noastră şi pe toţi oamenii la un dezechilibru.

Dacă ne uităm la dezvoltarea noastra, vom vedea că în prima parte a vieţii noastre începând de la naştere, primim toate cunoştinţele despre lume de la parintii nostri sau de la oameni care sunt strâns legati de creşterea noastră. În adolescenta noastra, vom continua să primim exemple despre cum să ne comportam şi să ne stabilim în viaţa de la educatorii nostri. Când intrăm într-o viata de adult, vom continua învăţarea artei de a trăi în această lume din mediul nostru şi din experienţele noastre. Şi atunci putem sta ferm pe picioarele noastre, înarmati cu puterea şi cunoştinţele pe care le-am primit în copilărie şi în anii adolescenţei noastre şi vom începe sa-i invatam pe altii. Când avem proprii nostri copii, ii învăţăm şi-i pregătim pentru viaţă.

Acesta este modul în care oamenii s-au dezvoltat dintotdeauna. Este clar pentru noi că fără cunoştinţe despre această lume, nu vom fi capabili să supravieţuim în ea. Cu cat mai mult stim despre această lume şi cu cat mai mult vom aplica aceste cunostinte, cu atat mai mare va fi succesul nostru. În cele din urmă, succesul nostru depinde de cunoştinţele noastre despre această lume. Deci, vom încerca să transferam această cunoaştere copiilor noştri, astfel incat aceasta sa le asigure puterea de a trăi. Pana la urma, calitatea vieţii depinde de cantitatea de cunoştinţe.

Dar, după ce ne-am dezvoltat in mai multe mii de ani, în ultimii 50-60 de ani, am început brusc să observăm că dezvoltarea noastră egoistă în dorinta de a primi şi de a lua totul fara sa ne gandim la ceilalti sau la natura, se apropie de sfârşit. Nu putem continua sa avansam în acest fel, mai ales că încercam sa înţelegem, sa simţim şi sa cercetam mai adânc această lume. Vedem că puterea noastră nu este suficienta. Doar ne distrugem pe noi înşine, împrejurimile noastre, iar în cele din urmă toata natura. De aceea ne intrebam din ce in ce mai mult pe noi insine despre forţa iubirii şi daruirii, care par sa ne lipseasca.

În realitate, această forţă uriaşă a Mamei Naturi conduce întreaga lume şi actualizează dezvoltarea noastră. Dezvoltarea noastră apare ca urmare a forţei daruirii. Exact aşa cum acţionam în legătură cu copiii noştri, la fel actioneaza Mama Natura în legătură cu noi toţi. Ne lipseste această forţă a daruirii. Noi doar o folosim si primim totul de la ea, dar nu ne asemănăm ei deloc. Şi când ne gândim la noi înşine, la esenţa existenţei noastre, la dezvoltarea noastră şi procesul prin care trecem, atunci ne dăm seama că trebuie sa ajungem la un  anumit scop, pentru ca toata dezvoltarea naturii are un fel de scop.

Dacă dorim să ştim acest scop, atunci trebuie să înţelegem mai bine natura, s-o examinam şi să înţelegem forţele care operează în ea. Apoi am putea intelege ceea ce se întâmplă de fapt cu noi şi cum să ne dezvoltam în continuare, în scopul de a obţine o viaţă cu adevărat bună.

Din Emisiunea KabTV  „O nouă viaţă” Episodul 12, 10/01/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: