Sunteţi gata de atac?

Vrem să ne pregătim pentru un congres în deşertul Arava, daca va avea loc. Pana la urma, nu putem desemna date pentru congrese dupa calendar, ci numai în funcţie de pregatirea noastră. Astfel, în fiecare zi, în timpul acestei luni dinaintea congresului, trebuie să ne evaluam: Suntem într-adevăr gata să mergem şi să atacam?

Să folosim un croitor ca exemplu. El primeşte comenzi de la oameni si coase pantaloni, tricouri şi pălării pentru ei. Acesta este modul în care el isi câştigă un trai şi este suficient pentru intretinerea lui. Este util pentru el să faca publicitate sau nu? Dacă este un croitor bun si o poate arata in munca lui, este util să se promoveze.

Cu toate acestea, în cazul în care nu si-a pregătit sloganuri publicitare bune, nu ştie exact cum să vândă şi nu este sigur de succes, atunci este de preferat pentru el doar să tacă şi să rămână aşa cum este. Pana la urma, în cazul în care isi face reclama stiind ca munca lui nu este foarte buna, atunci nici macar nu va câştiga acelasi trai pe care l-a câştigat înainte.

Prin urmare, trebuie să ne gândim serios înainte de a face un salt, de a creşte spiritual: Avem mijloacele în mână pentru a ne ridica sau nu; avem deficienta, necesitatea, pregatirea? Suntem echipati pentru a merge să atacam?

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 30/01/12, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed