Trage-mă de mâna către fericire

Întrebare: Există vreo metodă în Cabala care permite unei persoane să comute de la calea suferinței în această viață către calea blândă și bună?

Răspuns: Da, această metodă există. Prin grup, mediu, prieteni și garanția reciprocă, poți să-ți organizezi condiții specifice, unde mediul și nu suferința, te trage către scop într-o manieră grijulie, minunată și iubitoare. Vei înlocui loviturile pe care le primești din spate, care îți sunt trimise constant de către Creator, în timp ce El te împinge, ca pe un măgar, cu un băț ascuțit.

În loc de conducătorul măgarului, îngerul special de Sus care împunge dorința ta de primire a plăcerii, măgarul tău (Hamor în Ebraică, care vine de la cuvântul Homer sau materie), forțându-te să avansezi, primești un înger bun, care te împinge înainte și îți arată calea.

Acest înger se numește forța grupului și tu ești cel care îl construiește. Singura modalitate de a avansa pe calea bună fără probleme, suferințe, boli și războaie, este printr-un puternic mediu care te trage înainte, ca un adult care îl trage pe copil de mână, fie că vrea sau nu.

O persoană știe că nu are nicio șansă și că trebuie să fugă pentru a se salva de la tsunami sau de armata Faraonului care îl urmărește. Grupul te va trage împotriva dorinței tale, pentru că, natural, tu nu vrei. De aceea ai nevoie de grup, pentru a munci în acest fel cu tine.

Pentru asta, trebuie să te conectezi cu mediul și să le ceri să facă tot ceea ce vor cu tine, atâta timp cât te iau cu ei. Sunt gata pentru orice, îi las să îmi lege brațele și picioarele, voi plăti pentru asta. Voi face totul pentru grup! Nimeni nu mă poate duce către scop, sau să mă tragă acolo, decât ei.

Dacă nu ar fi ei, loviturile în creștere m-ar prinde din urmă, deoarece Creatorul nu își abondonează planul. Asta este singura modalitate prin care te poți salva de lovituri. Natura nu face compromisuri.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala 10/17/10, “Esența și scopul Religie”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: