Transforma-te intr-un punct pe Cer

Intrebare: Ce inseamna sa devii “gata pentru corectie”?

Raspuns: O persoana pregatita pentru corectie este cineva care a ajuns in aceasta stare si, in concordanta cu proprietatile sale si cu legea echivalentei de forma, este in stare sa simta ceva nou, un fenomen special. Se intampla atunci cand vede ca nu ar putea, in mod natural, ci numai ca rezultat al relatiei dintre cei doi, cel de sus si cel de jos.

Trebuie sa intelegem ca exista Creatorul si creatura si un abis care le separa! Nu este nicio legatura intre ei. Si, numai in masura in care creatura isi arata pregatirea de a deveni asemenea Creatorului, in acea masura il va simti pe Creatorul insusi.

Aceasta pregatire ne este data ca si un noroc special, o sansa buna, in masura vointei de anulare si inclinare a omului, daca vrea sa continue pe aceasta cale, indiferent ce se poate intampla. El poate verifica daca este inca pe calea corecta, in cazul in care se integreaza in acest grup (desi, cat de mult i se potriveste grupul, depinde de el insusi) si, daca nu-si abandoneaza eforturile si continua, va obtine revelatia spirituala.

Dar, persoana nu stie de unde va apare revelatia. Mintile si inimile noastre pamantene nu pot sti niciodata despre starile urmatoare. Ele sunt revelate, totdeauna, atat de brusc si intr-o forma atat de neasteptata, incat este imposibil sa fie preintampinate. De altfel, capatam o noua natura. De aceea, daca omul continua increzator si perseverent, plecandu-si capul si pretuind maretia spiritualitatii, va ajunge la scop.

Acum, nu aveti nici simtirea, nici mintea ca sa intelegeti ce a fost spus, insa veti ajunge la acest sentiment si la aceasta minte prin virtutea de a merge  ca “un bou sub jug si ca un magar carand incarcatura”. Nimic mai mult nu ni se cere! Vom primi tot restul, intregul vas, de Sus.

Toata dificultatea muncii noastre este ca pare ca si cum trebuie sa muncim intr-un loc si  revelatia se afla in altul. Voi primi urmatoarea stare in dorintele mele egoiste de azi, sau in simtirea si mintea mea pamanteana, sau, chiar in realizarea mea spirituala cu care sunt, deja, la o anumita treapta a scarii spirituale.

O obtin doar pentru ca ma lipesc de ea si ma anulez, cat sunt de mare si puternic ma transform intr-o picatura mica de lichid seminal si sunt inclus in gradul superior. De aceea, daca intrebi cum poti obtine revelatia spirituala, raspunsul este: “ Prin transformarea ta intr-un punct…”

“Sansa buna” nu inseamna ca o obtii ca la loterie, ci inseamna ceea ce se numeste: “Am muncit si am gasit!” Se intampla in fiecare moment, depun efort si “gasesc” ceva intr-un loc complet diferit. Cade, efectiv, peste mine de Sus, ca un dar. Asta se numeste “sansa buna” pe care nu o prevezi. Poti sa astepti ceva, insa nu in forma in care vei primi.

Din partea a cincea a Lectiei zilnice de Cabala din 06.07.2011, “Matan Tora” (Daruirea Torei)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: