Trei condiţii în rugăciune

Baal HaSulam, Shamati, articolul 209: „Trei condiţii în rugăciune”: În rugăciune sunt trei condiţii:

1. Să crezi că El îl poate salva, chiar dacă el are condiţiile cele mai grele din toată generaţia lui, fiindcă „Este mâna Domnului prea scurtă ca să-l salveze?” Dacă nu, „Stăpânul nu poate salva vasul Lui”.

2. El nu mai are niciun sfătuitor, deja a făcut tot ce a putut dar a văzut că nu există niciun leac pentru suferinţa lui.

3. Dacă El nu îl ajută, mai bună îi va fi moartea decât viaţa.

Aceste trei condiții rezumă multe alte condiții  pe care o persoană trebuie să le adune în ea, în scopul de a ajunge la o rugăciune adevărată, la un strigăt. Strigarea este dorința din inimă. Se naște momentul în care ajungem la o dorință ce este adaptată la revelația lumii spirituale, revelația atributului dăruirii, momentul când suntem pregătiți pentru asta, chiar dacă suntem în această parte a Machsom -lui (barieră), care înseamnă că ne așteptăm să obținem ceva de la această descoperire.

Aceasta încă nu este o cerere pură și nu poate fi pură deoarece există zguduire între nivele.

Noi întotdeauna ne rugăm în Lo Lishma (nu pentru numele Ei), pentru noi înșine și de aici ajungem la Lishma (pentru numele Ei), daruire. Se spune: „Am lucrat și am găsit.” Dar totuși, dorința noastră trebuie să fie adaptată nivelului pe care suntem pe cale să-l atingem. Este imposibil a urca fără a respecta cele trei condiții.

Să presupunem că am respectat două condiții și înţeleg că am făcut tot ce mi-a stat în putere, dar nu există nici o mântuire. Cum pot determina că am făcut tot ce s-a putut? Chiar dacă brusc decid că este așa, este doar pentru un scurt moment şi apoi imediat,  încep deja să caut altceva ce pot face. La urma urmei, cum pot fi sigur că am încercat totul?

Aşadar există a treia condiție „mai bine mort decât viu” . O persoană ajunge la disperarea absolută și nu poate merge pe acest drum. Apoi, a treia condiție pare să crească a doua condiție prin aducerea unei persoane la un astfel de nivel extrem încât nu mai poate aștepta pentru a verifica și  a vedea ce altceva poate face, decât să strige o rugăciune.

Dacă eu nu primesc ceea ce vreau, atunci îmi e mai bine mort decât viu. Apoi, a doua condiție mă ajută, din moment ce funcționează în două sisteme: mintea și inima. Deci, eu pot spune mereu în minte că nu am făcut suficient în inimă. Emoțional pot să recunosc întotdeauna că nu am atins în minte examinarea necesară și clarificarea sentimentelor mele.

Deci în cele din urmă, toate condițiile duc la aceste trei condiții, care duc la o singură condiție: o rugăciune, înălţarea MAN.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 9/23/2012 Shamati #209

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: